Angajat al Bank of International Settlements infectat cu virus Wuhan

Bank of International Settlements, sediul central, Basel
Bank of International Settlements, sediul central, Basel (HAROLD CUNNINGHAM / GETTY IMAGES)

Bank of International Settlements (BIS) este autoritatea bancară supremă a sistemului financiar curent, descrisă drept banca centrală a băncilor centrale şi grupul obscur care conduce lumea din Sala de Conferinţe E a clădirii circulare ciudate de lângă gara din oraşul Basel (amplasată strategic pentru a oferi o ieşire rapidă şi uşoară dacă lucrurile o iau razna), unde cei mai mari bancheri ai lumii se întâlnesc la fiecare două luni duminică seara la orele 19:00, pentru a hotărî soarta lumii.

Luni, BIS a arătat că deşi poate fi imună la revoltele celor care cer răsturnarea sistemului monetar, este expusă virusurilor militare ale Chineim, FT raportând că un membru al personalului băncii ce lucrează la sediul său central din Basel a fost găsit pozitiv după testarea pentru virus Wuhan.

Luni după-amiază, organizaţia a raportat că angajatul său a primit tratament medical şi se recuperează în prezent acasă.

Alţi nouă membri ai personalului care lucrau în imediata apropiere a angajatului infectat au fost trimişi să lucreze temporar de acasă.

Ştirile au apărut în ciuda măsurilor de stăvilire a epidemiei cu virus Wuhan pe care BIS le-a pus în aplicare de la începutul lunii martie. Acestea, potrivit FT, includeau anularea sau reprogramarea tuturor întâlnirilor fizice care urmau să aibă loc în birourile sale şi trimiterea marii majorităţi a personalului să lucreze la domiciliu.

Cu toate acestea, instituţia a afirmat că are „măsuri riguroase de desfăşurare a activităţii” pentru a se asigura că îşi poate continua operaţiunile normale.