Virusul Wuhan: Numărul cazurilor confirmate în Israel sare cu 40% într-o zi

Lucrători din domeniul sănătăţii încearcă să stăvilească epidemia cauzată de virusul Wuhan
Lucrători din domeniul sănătăţii încearcă să stăvilească epidemia cauzată de virusul Wuhan (YONHAP/AFP via Getty Images)

Numărul cazurilor confirmate de infecţie cu virus Wuhan în Israel a sărit cu 40 la sută - ajungând la 427 - în ultimele 24 de ore, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii, care a prognozat o creştere mai accentuată pe măsură ce se va aplica testarea în masă.

După ce i-a îndemnat pe israelieni să rămână acasă şi a aprobat monitorizarea cibernetică a mişcărilor oamenilor pentru a "reduce riscul de infecţie", premierul Benjamin Netanyahu a afirmat că cel puţin 3.000 de teste de coronavirus vor fi efectuate zilnic.

„Vom ajunge într-o situaţie în care există multe sute de pacienţi noi în fiecare zi şi, poate, chiar mai mulţi”, a declarat Moshe Bar Bar Siman-Tov, director general în Ministerului Sănătăţii, la Radioul Armatei Israeliene.

Cinci dintre cei 427 de pacienţi sunt în stare critică, a declarat ministerul.

Nu s-au raportat cazuri de deces în urma COVID-19 în Israel sau în teritoriile palestiniene.

În Cisiordania ocupată, oficialii palestinieni din domeniul sănătăţii au confirmat 44 de cazuri. Niciunul nu a fost detectat în Fâşia Gaza, care este foarte dens populată.