Victor Ponta: E foarte bine că avem DNA şi ANI

Victor Ponta,declaraţii la Palatul Victoria
Victor Ponta,declaraţii la Palatul Victoria (Epoch Times România)

Victor Ponta a declarat luni că este foarte bine că avem DNA şi ANI şi că nu are o problemă cu aceste instituţii. Premierul a replicat acuzelor aduse de către preşedintele Traian Băsescu, care i-a catalogat declaraţiile drept "anti-europene", că şeful statului este "iresponsabil" încă o dată şi că "nimic nu e mai antieuropean şi iresponsabil decât să spui că România nu e stat de drept".

"Domnul Traian Băsescu este iresponsabil încă o dată. Nimic nu este mai anti-european şi mai iresponsabil decât, din motive de campanie, să strigi peste tot că ţara al cărei preşedinte eşti nu e stat de drept", a declarat Victor Ponta.

Premierul a afirmat că declaraţiile sale au fost clare, referindu-se la faptul că politica de coeziune, fondurile structurale şi politica agricolă comună sunt fundamente ale UE.

"Aceste lucruri se ştiau, nu ne-au venit nouă prin cap. Se ştiau şi în 2007, când am intrat în UE, şi în 2004, când au intrat celelate zece ţări, şi în ceilalţi ani, când au aderat şi Grecia, şi Spania, şi Portugalia au beneficiat de politici de coeziune, pentru că ideea UE este de a avea o solidaritate şi o dezvoltare comună", a precizat Ponta.

Premierul a mai subliniat apoi că nu are nicio problemă cu DNA sau ANI ca instituţii.

"Nu am nicio problemă nici cu DNA, nici cu ANI, e foarte bine că avem DNA şi ANI şi Justiţie şi libertăţi fundamentale, dar politica agricolă comună şi politica de coeziune sunt fundamente ale UE. Nu se poate să meargă Traian Băsescu la Bruxelles să zică - nu mă interesează că România nu mai primeşte bani pentru politica agricolă comună, şi pentru coeziune, mă interesează să nu-i supăr eu pe cei care m-au ajutat în vară să rămân preşedinte împotriva a 7,4 milioane de români. De ce nu m-a lăsat Traian Băsescu să merg la Bruxelles? El are de plătit datorii acolo. Ori, noi îi cerem să se gândească la România, nu la scaunul lui şi la datoriile lui personale", a mai declarat Victor Ponta.