Ponta: Cerem preşedintelui să reprezinte România la CE conform cu interesul nostru naţional

Victor Ponta,declaraţii la Palatul Victoria
Victor Ponta,declaraţii la Palatul Victoria (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a răspuns la acuzele aduse de şeful statului care a criticat atitudinea unor politicieni care au făcut declaraţii iresponsabile legate de exercitarea dreptului de veto al României la Consilul European. Printr-un comunicat de presă, premierul îi cere preşedintelui Băsescu să se oprească din campania electorală şi să reprezinte România în Consiliul European conform cu interesul naţional al ţării.

Ponta a menţionat că nu doreşte să intre într-o dispută electorală cu preşedintele României, "fiind evident interesul acestuia din urmă de a se implica în campania pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, folosind în acest sens orice pretext pentru a provoca noi conflicte".

Premierul i-a atras atenţia preşedintelui asupra responsabilităţlor pe care le are în calitate de reprezentant al Românei la CE şi l-a sfătuit să folosească toate instrumentele pe care le are la dispoziţie, pentru a apăra interesele cetăţenilor români.

"Preşedintele României trebuie să înţeleagă, totodată, că, dacă este vorba de iresponsabilitate, nimic nu este mai lipsit de responsabilitate din partea unui om politic decât să afirme repetat că ţara pe care o conduce ”nu este un stat de drept”, doar pentru a ascunde că cetăţenii nu îl mai doresc şi nu îl mai recunosc drept reprezentat legitim al lor. Îi cerem în mod imperativ preşedintelui României să se oprească din campania electorală şi să reprezinte România în Consiliul European conform cu interesul nostru naţional", a adăugat Ponta.

Disputa dintre cei doi este legată de modul în care va fi reprezentată România la reuniunea Consiliului European care va avea loc în zilele de 22 şi 23 noiembrie şi la care se va discuta despre bugetul multianual al UE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne