Viceprimar al Ploieştiului, condamnat pentru trafic de influenţă

Oraşul Ploieşti are, începând de marţi, un viceprimar condamnat definitiv la închisoare. Cu suspendare, ce-i drept.
Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Viceprimarul Ploieştiului Raul Petrescu (UNPR) a fost condamnat definitiv, marţi, la şase luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la cumpărare de influenţă în legătură cu obţinerea unui permis auto, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, Curtea de Apel Ploieşti a respins ca nefondat apelul formulat de viceprimar faţă de decizia instanţei de fond, care-l condamnase la şase luni de închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de încercare de doi ani şi şase luni.

Magistraţii au dispus şi confiscarea, de la inculpatul Adrian Alexandru Oprea, inspector de asigurări, condamnat tot la şase luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, a sumei de 200 de euro, bani ce au fost daţi pentru a determina săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală.

Decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă.

Viceprimarul Raul Petrescu a fost ales consilier municipal din partea PP-DD. În baza celebrei Ordonanţe 55 - cunoscută sub titulatura de ordonanţa traseismului local - Petrescu a trecut în barca generalului Oprea.

Petrescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploieşti la data de 18 iunie 2013, fiind acuzat de complicitate la cumpărare de influenţă într-un dosar privind obţinerea permisului auto. În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei Adrian Alexandru Oprea, inspector de asigurări, pentru trafic de influenţă, Lucian Bogdan, persoană fără calitate specială, pentru cumpărare de influenţă, şi Nicolae Neacşu, agent de pază, pentru complicitate la cumpărare de influenţă.

Potrivit procurorilor, în perioada 22 martie — 8 aprilie 2013, prin intermediul inculpaţilor Neacşu şi Petrescu, Adrian Alexandru Oprea a primit de la inculpatul Bogdan suma de 200 de euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Prahova, în scopul de a-i determina să-l reprogrameze pe acesta pentru susţinerea probelor de examen în vederea obţinerii permisului de conducere într-un timp cât mai scurt şi fără respectarea procedurilor legale incidente.

Lucian Bogdan fusese respins la proba practică a acestui examen şi dorea reexaminarea într-un termen mai mic, întrucât avea un contract de muncă în străinătate. Inculpatul Bogdan a beneficiat de sprijinul inculpatului Neacşu, care i-a solicitat lui Petrescu să intervină pe lângă Adrian Alexandru Oprea în scopul menţionat.

La rândul său, Raul Alexandru Petrescu a făcut demersuri pe lângă Adrian Alexandru Oprea să intervină la funcţionarii publici pentru programarea acestuia într-un termen cât mai scurt, se mai arată în rechizitoriu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne