Vicepreşedintele CJ Caraş-Severin, Ghiorghioni Ionesie şi nepotul său, reţinuţi pentru 24 de ore

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de marţi, a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Caraş Severin, Ghiorghioni Ionesie sub acuzaţia de trafic de influenţă, reiese dintr-un comunicat remis miercuri de instituţia condusă de Laura Codruţa Kovesi.
(photos.com)
Andrei Pricopie
13.05.2015

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de marţi, a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Caraş Severin, Ghiorghioni Ionesie sub acuzaţia de trafic de influenţă, după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită cu o zi în urmă.

Potrivit unui comunicat remis de DNA, aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul lui Adrian Cosmin Ghiorghioni, nepotul inculpatului, care este acuzat de complicitate la trafic de influenţă. Cei doi urmează să fie prezentaţi miercuri în faţa magistraţilor Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

"În perioada ianuarie 2013-octombrie 2014, inculpatul Gheorghioni Ionesie, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş Severin, a pretins şi primit de la un om de afaceri (martor denunţător) suma totală de 200.000 lei, reprezentând un procentaj de 10 % din valoarea plăţilor efectuate de instituţia publică către firma persoanei respective, pentru diverse lucrări de utilitate publică executate în baza unui acord cadru şi a unor contracte subsecvente.

În schimbul sumei menţionate, societatea comercială administrată de omul de afaceri a fost favorizată de către inculpatul Gheorghioni Ionesie, prin efectuarea cu prioritate a plăţilor de către Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat – unitate din structura Consiliului Judeţean Caraş Severin - şi prin acceptarea şi semnarea devizelor de lucrări de către funcţionarii din cadrul aceleiaşi instituţii.

În perioada 07.01 - 06.04.2015, pentru acelaşi motiv şi în aceeaşi calitate, inculpatul Ghiorghioni Ionesie, printr-un intermediar - inculpatul Ghiorghioni Adrian Cosmin - a pretins şi primit, în trei tranşe, de la acelaşi om de afaceri, suma totală de 8.400 euro.

Pentru ajutorul acordat, Ghiorghioni Adrian Cosmin, rudă a inculpatului, a primit de la soţia omului de afaceri o cameră foto cu diverse accesorii, în valoare de cca. 1.900 lei.

La data de 25 martie 2015, în baza unei noi înţelegeri infracţionale convenite cu martorul denunţător, inculpatul a primit suma de 10.000 lei ca primă parte a procentului de 10% din încasările primite de firma omului de afaceri, pentru două contracte de deszăpezire încheiate la data de 31 decembrie 2014.

Diferenţa de 20.000 lei a fost remisă inculpatului Gheorghioni Ionesie la data de 12 mai 2016, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi a Serviciului Român de Informaţii."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor