Vicepremier: Guvernul a sesizat cifre îngrijorătoare la Pilonul II de pensii

Exact aşa cum profeţea liberalul Florin Cîţu, PSD a început să vină cu ştiri alarmante despre Pilonul II de pensii, pilon despre care în spaţiul public s-a tot spus că e vizat dacă nu de o naţionalizare, măcar de o reducere a contribuţiilor.
Mihai Tudose(Seful Guvernului Romaniei),
Mihai Tudose(Seful Guvernului Romaniei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Vicepremierul fără portofoliu Marcel Ciolacu a declarat vineri că Guvernul a sesizat, în urma unei analize a ASF, cifre care nu sunt "tocmai OK" legate de Pilonul II de pensii, relatează Hotnews. Pe de altă parte, în contextul în care în spaţiul public se vorbeşte tot mai mult despre o iminentă OUG care va reduce contribuţia la acest pilon, Ciolacu a exclus posibilitatea desfiinţării acestuia şi a declarat că nu se vor lua bani de la Pilonul II care să meargă la Pilonul I.

De asemenea, vicepremierul a mai susţinut că încă nu s-a luat o decizie şi că cei de la ASF discută cu cei de la Ministerul de Finanţe pentru a se ajunge la o decizie "în favoarea cetăţenilor".

"Nu Guvernul României a început această discuţie. Nu sunt probleme de bani şi noi vom veni cu rectificare pozitivă. Cei de la ASF urmăresc cifrele, din cifre au ieşit anumite concluzii. Nu este luată o decizie. Sub nicio formă nu există desfiinţarea sau marginalizarea Pilonului II de pensii. Decizia politică va fi în ceea ce priveşte cum este mai bine pentru cetăţenii României. Există anumite cifre care ne îngrijorează în ceea ce-i priveşte pe pensionarii care au accesat doar Pilonul doi", a precizat Ciolacu, aflat la Neptun la întâlnirea Comitetului Executiv Naţional al PSD.

"Este normal că dacă este ceva îngrijorător ... nu este o intrare brutală a statului, este o decizie de eficienţă, în favoarea cetăţenilor. Aşa reiese din cifre în acest moment (că Pilonul II de pensii nu este performant - n.r.). nu se iau banii de la Pilonul doi să meargă la Pilonul I. Este normal să se întâmple acest lucru, cei de la ASF sunt plătiţi să urmărească aceste cifre. În momentul acesta se consultă cei de la Finanţe şi cu ASF. (...) Guvernul a sesizat nişte cifre care nu sunt tocmai ok. Nu s-a luat încă nicio decizie", a declarat Ciolacu.

"Avem suficienţi bani să închidem această rectificare bugetară şi bugetul până la sfârşit. Vă aduc aminte că avem cea mai mare creştere economică din Europa", a concluzionat vicepremierul.

Reamintim că, potrivit presei, Ministerul Finanţelor vrea să diminueze începând de anul viitor, de la 5,1% la 2,5%, contribuţia virată de stat la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II), măsura care, dacă va fi aplicată, va afecta dramatic dinamica sumelor acumulate în cele aproape 7 milioane de conturi individuale ale participanţilor la acest sistem.

Mai amintim în context că, în urmă cu 11 zile, liberalul Florin Cîţu avertiza că în timpul cât românii sunt în vacanţă, social democraţii vor veni cu ştiri alarmante despre Pilonul II de pensii, astfel încât speriată, opinia publică să-i ceară "cârmaciului" Dragnea să facă dreptate şi să treacă Pilonul II de pensii la stat.

Sunt sigur că şi voi vă întrebaţi, ca şi mine, de ce ministrul finanţelor publice după ce a zis că naţionalizează Pilonul II de pensii, iar apoi şi-a cerut scuze acum o ţine langa tot cu acest subiect.

Disperaţi după bani, Dragnea şi Vâlcov, se grăbesc să fure banii din Pilonul II de pensii", scria Cîţu pe Facebook. Mai multe informaţii, aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne