Vanghelie, vise de mărire: Vom obţine un scor spectaculos

Deşi trimis în judecată pentru o mită record, Vanghelie se declară încrezător că partidul pe care îl conduce va obţine rezultate strălucitoare în alegeri.
Marian Vanghelie
Marian Vanghelie (Epoch Times România)

Deloc intimidat de dosarul penal pe care îl are pe rol, Marian Vanghelie, politician care conduce detaşat în topul mitelor din dosarele DNA susţine că partidul său poate câştiga două primării de sector la Capitală, dar şi 50 de parlamentari la alegerile viitoare.

Într-un interviu acordat Agerpres, Vanghelie susţine că îşi doreşte ca formaţiunea sa, Partidul Dreptăţii Sociale (PDS) să devină o alternativă de stânga la PSD-ul din care a fost exclus şi îşi exprimă speranţa că până atunci, candidatul partidului său la Primăria Capitalei, Adrian Severin - personaj de asemenea acuzat de luare de mită - "să curenteze" sentimentul de apartenenţă la valorile stângii.

"Vom obţine un scor spectaculos în raport cu timpul extrem de scurt în care a trebuit să ne pregătim. În doar trei săptămâni a trebuit să identificăm candidaţii, să-i instruim, să strângem semnăturile de susţinere şi să întocmim dosarele de candidat. Din păcate, legea actuală nu slujeşte democraţia, nu avantajează schimbarea clasei politice atât de mult trâmbiţată de conducătorii României. E un semn că sloganele de laborator nu au legătură cu realitatea, aşa cum "politicienii de laborator" nu pot strânge voturi", susţine Marian Vanghelie.

"Cred că vom câştiga două primării de sector şi am convingerea că Adrian Severin "va curenta" sentimentul de apartenenţă la valorile stângii. Nu putem lăsa Capitala României pe mâna doamnei Pandele, aşa cum nu putem lăsa românii să trăiască cu iluzia că stânga politică a rămas pe umerii lui Dragnea. Ar fi groaznic..." a mai declarat Vanghelie, întrebat pe ce şanse mizează în Bucureşti.

Întrebat dacă va susţine vreo modificare a legii electorale pe viitor, Vanghelie a declarat că anul viitor, când PDS-ul său va avea "cel puţin 50 de parlamentari", se va bate cu PSD-ul "că să reclădim democraţia, să redăm demnitatea pierdută a Parlamentului şi să facem ca votul oamenilor să conteze."

"Pentru asta vom modifica legea electorală — vrem alegeri în două tururi şi preşedinţi de Consilii judeţene aleşi de oameni, prin vot direct. Trebuie să arătăm respect faţă de voinţa electoratului", spune edilul.

Interviul integral poate fi citit aici

Amintim în context că Adrian Severin, cel care ar trebui "să curenteze" sentimentul de apartenenţă la valorile stângii, a fost ţinta unui scandal răsunător în primăvara lui 2011, după ce reporterii de la Sunday Times au arătat dovezi video că acesta şi alţi trei colegi s-au arătat dispuşi să intervină în Parlamentul European (PE) asupra unor legi, în schimbul unor sume de bani.

Pretinzând că sunt reprezentanţi ai unor corporaţii, reporterii sub acoperire au încercat să "cumpere" serviciile unor europarlamentari, cărora le-au promis sume consistente de bani, pentru a le susţine interesele în PE. Severin a fost unul dintre politicienii care s-au lăsat cumpăraţi de falşii corporatişti, contra sumei de 100.000 euro/anual, plus 4.000 de euro/zi, pentru fiecare zi în care ar fi susţinut interesele acestora în PE.

La finele lui februarie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Severin la trei ani şi trei luni de închisoare în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. Hotărârea nu este definitivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne