În ciuda problemelor penale, Marian Vanghelie intră oficial în cursa electorală

Acuzat că a luat mită zeci de milioane de euro pentru a facilita atribuirea de contracte pe bani publici, Marian Vanghelie a intrat oficial în cursa pentru un nou mandat de primar al Sectorului 5.
Marian Vanghelie
Marian Vanghelie (Epoch Times România)

În ciuda faptului că ocupă un loc de frunte pe lista neagră a procurorilor DNA, primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, nu renunţă la ambiţiile sale politice - şi-a depus oficial candidatura pentru un nou mandat.

Marian Vanghelie şi-a depus candidatura din partea Partidului Dreptăţii Sociale (PDS), formaţiune în fruntea căreia a fost numit de foarte puţin timp.

"M-am decis să candidez pentru că aşa e normal într-o ţară democratică, pentru că majoritatea trebuie să învingă. Vreau să mă conving dacă majoritatea care m-a susţinut până acum vine şi la vot. Am avut multe întâlniri şi discuţii şi toată lumea m-a sfătuit ca, indiferent de situaţie, trebuie să candidez pentru că voi obţine un scor mare.

Cred că voi câştiga din primul tur. Voi obţine 50% plus un vot cum se spune, că să arăt că majoritatea e de partea mea şi nu e cum s-a încercat şi se încearcă să se spună. Pe mine mă interesează să demonstrez că majoritatea puternică e alături de mine şi de ce am făcut vreme de 15 ani", a declarat Marian Vanghelie pentru B1 TV.

Reamintim că Marian Vanghelie, acuzat că a luat mită zeci de milioane de euro pentru a facilita atribuirea de contracte pe bani publici, a revenit de curând în forţă în viaţa politică. Într-o conferinţă de presă organizată recent la Palatul Parlamentului, politicianul a anunţat că preia conducerea Partidului Dreptăţii Sociale, formaţiune înfiinţată de mai bine de şapte ani.

Potrivit unor informaţii apărute în presă, partidul lui Vanghelie îl va susţine pentru funcţia de primar general al Capitalei pe Adrian Severin, şi el acuzat de luare de mită, la cel mai înalt nivel, şi anume, Parlamentul European.