Adolescent român va fi decorat de către preşedintele Italiei. A reuşit să oprească o crimă

Carabinieri italieni (Youtube - captură ecran)
Ana Ion
30.04.2024

Un adolescent de origine română va fi decorat de către preşedintele Italiei, după ce prin prezenţa sa de spirit şi simţ civic a ajutat la prevenirea unei crime.

Într-o zi, în timp ce se întorcea de la şcoală cu un tren regional, Emanuele Nicola Affaticati, în vârstă de 16 ani şi originar din România, a fost martor la convorbirea telefonică a unui alt pasager care continua să repete în limba română că mergea la fosta lui iubită pentru a o ucide. Cunoscând limba şi înţelegând conţinutul apelului, Emanuele şi-a dat seama de gravitatea situaţiei şi a alertat poliţia, fapt care a dus la arestarea bărbatului, potrivit G4Media.

„Suntem foarte fericiţi: iniţial am crezut că este o glumă, o farsă, apoi am vorbit cu Secretariatul Palatului Quirinale: recunoaşterea va fi înmânată pe 13 mai şi pentru noi, pentru fiul meu este o mare onoare şi suntem mândri”, a declarat mama băiatului, Ramona Rosemari Lascu.

Mama adolescentului a mai declarat că povestea, „datează de acum un an şi jumătate şi nu este foarte recentă: băiatul a auzit această conversaţie, era convins de ceea ce auzise: poliţia şi-a făcut datoria, de altfel ei au fost primii care au intervenit şi ar trebui să primească o medalie pentru că era vorba de o tentativă de omor.

Lui Emanuele, simţul datoriei i-a fost insuflat în familie. „Tatăl meu este colonel de Marină în România” – , povesteşte doamna Lascu. „Am crescut, iar fiul meu a fost crescut şi el un pic la fel ca noi fiicele, având ca punct de referinţă figura unui tată foarte bun, a unui ofiţer”.

Recunoaşterea conferită de Preşedintele Republicii „este o mare onoare pentru fiul meu, când am primit invitaţia, eram atât de emoţionaţi încât ne-am aşezat pe scaun: este o recunoaştere foarte frumoasă şi am primit-o cu mândrie. Acum i-am spus că trebuie să meargă înainte fără să se creadă cine ştie cine, a fost un gest normal”, a comentat mama lui Emanuele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor