Valeriu Streleţ: PLDM gata să protesteze alături de Năstase, Dodon şi Usatîi

Preşedintele interimar al liberal-democraţilor, Valeriu Streleţ, a declarat că PLDM va ieşi la proteste alături de celelalte partide, dacă Guvernul Filip întârzie să implementeze reformele asumate.
Maria Maevschi
19.02.2016

alte articole

Valeriu Streleţ, preşedintele interimar al Partidului Liberal Democrat
Valeriu Streleţ, preşedintele interimar al Partidului Liberal Democrat (sputnik.md)
Maria Maevschi
19.02.2016

Fostul premier, Valeriu Streleţ a anunţat că Partidul Liberal Democrat, în calitate de partid de opoziţie va avea grijă ca guvernarea să nu întârzie cu implementarea reformelor. Astfel, acesta a decis să iasă la proteste împreună cu Platforma Demnitate şi Adevăr, partidul Socialist şi Partidul Nostru, în cazul în care vor fi semnalate derapaje.

„Situaţia este destul de gravă şi noi, ca un partid de opoziţie trebuie să avem grijă ca situaţia să nu iasă de sub control. Vom veni cu iniţiative, vom semnaliza orice derapaje, vom solicita implementarea urgentă a reformelor care se cer. Cum vor reuşi, vom vedea, dar cert este că dacă guvernarea va întârzia să implemeteze aceste transformări care sunt necesare, stringente, eu cred că PLDM ar purtea să purceadă la acţiuni de proteste, împreună cu celelalte partide”, a declarat Valeriu Streleţ în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Întrucât cei care au adus Moldova la actuala situaţie este, potrivit liderului interimar al PLDM, partidul din care face parte Pavel Filip, Guvernul Filip este cel care trebui să-şi asume aceste sarcini stringente, altfel PLDM va protesta în stradă alături de liderii Andrei Năstase, Igor Dodon şi Renato Usatîi.

Potrivit fostului prim-ministru Streleţ, actuala guvernare trebuie să se grăbească să implementeze reformele din programul de activitate al Guvernului, în declaraţiile publice şi în solicitările partenerilor europeni, pentru a nu tărăgăna rezolvarea problemelor cetăţenilor Republicii Moldova.

„Dacă aceste condiţii nu vor fi realizate, fireşte că da, vom ieşi la proteste. Acestea sunt intrumente democratice, prin instrumente paşnice vom cere ca Guvernarea să-şi facă datoria, dacă nu poate, să plece”, a menţionat Streleţ, citat de Realitatea.md.

Deşi este de părere că Guvernul Filip este deja în întârziere cu implementarea reformelor promise, Streleţ consideră că merită totuşi şansa de a guverna 100 de zile, după care vor decide cu colegii când şi cum vor ieşi în stradă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor