Vadim Pistrinciuc: PD amână data alegerilor pentru a-şi lua timp să-şi rezolve problemele

Problemele cu partenerii externi de dezvolatre, precum şi cu propriii cetăţeni, i-a făcut pe cei de la guvernare să amâne data alegerilor parlamentare până la limita permisă de lege, consideră deputatul PLDM, Vadim Pistrinciuc.
Vadim Pistrinciuc, deputat PLDM
Vadim Pistrinciuc, deputat PLDM (www.facebook.com / Pistrinciuc Vadim)
Maria Maevschi
05.08.2018

Cei mai mulţi se aşteptau ca alegerile parlamentare din Republica Moldova să aibă loc în la finele lunii noiembrie. Acestea au fost totuşi amânate până pe 24 februarie 2019 - limita permisă de lege, deoarece, consideră deputatul PLDM, Vadim Pistrinciuc, în prezent guvernarea se află într-o mare derivă politică şi în relaţii destul de reci atât cu partenerii de dezvolatre cât şi cu populaţia ţării, hotărând astfel să-şi ia mai mult timp pentru rezolvarea problemelor.

„Partidul de guvernământ, toată majoritatea parlamentară se află într-o mare derivă politică. Nu mai are încrederea populaţiei de mult timp, dar deşi un pic parcă se normalizaseră lucrurile, acum ei sunt într-o derivă totală, sunt antipopulari, au un rating foarte minor şi probabil că îşi rezolva acest timp pentru a face diferite mişcări politice, pentru a pregăti mai bine circumscripţiile, candidaţii, fiindcă au o problemă foarte mare, inclusiv cu candidaţii lor şi cu candidaţii pe care-i găsesc independenţi. Au o imagine foarte proastă, deci societatea fierbe, oamenii nu-i vor, oamenii protestează, în societate este foarte multă instabilitate”, a declarat Pistrinciuc în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Totodată, presupune parlamentarul moldovean, guvernarea va încerca să folosească acest timp pentru a-şi curăţa terenul, ba chiar ar putea veni cu acţiuni împotriva opoziţiei şi încercări de neutralizare a multor candidaţii ai opoziţiei la alegerile parlamentare. Mai mult decât atât, guvernarea are nevoie de timp pentru a se asigura că cel puţin 95% dintre cetăţeni nu îi desconsideră şi îi urăsc. „La asta se gândesc ei, dar cred că nu mai are sens tot ce fac ei. Ei pot rămâne la guvernare doar prin folosirea instituţiilor. Din păcate, asta este realitatea deja cunoscută de către toţi.”

Politicianul a mai specificat că o altă problemă a Partidului Democrat care constituie şi partidul de guvernământ este aroganţa politică pe care au demonstrat-o mai ales prin folosirea instituţiilor pentru a pune presiune peste oameni din alte partide, aleşi locali, centrali etc., care s-a împrăştiat până la măduva societăţii. Mai mult decât atât, Pistrinciuc consideră că la acest moment PD nu înţelege care vor fi reacţiile în societate, întrucât nimeni nu poate să calculeze aceste reacţii, astfel că nimic nu-i poate ajuta în contextul actual să câştige într-un mod natural şi organic alegerile „fiindcă natural nu ai cum să ieşi din groapa de neîncredere şi anxietate socială în care se află ei.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor