USR, cu tunul pe Tudose: Din punct de vedere profesional-politic e chiar de nota zero

Din păcate pentru România, Mihai Tudose este, din punct de vedere profesional-politic, chiar de nota zero, aşa cum arată propria evaluare PSD, a acuzat USR, în contextul "aberaţiilor" lansate de premier pe tema Pilonului II de pensii.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul PSD-ALDE pune cruce intereselor României pe termen lung prin scăderea contribuţiilor la Pilonul II de pensii, care era singura şansă de salvare a sistemului de pensii puternic deficitar, a atras atenţia, în cadrul unui comunicat de presă, partidul Uniunea Salvaţi România.

În prezent, pensiile din pilonul I sunt finanţate în proporţie de doar două treimi. Pentru a acoperi cealaltă treime se transferă bani de la bugetul de stat, tot din banii contribuabililor (din TVA, accize, impozit pe venit/profit, etc.). Aşadar, USR consideră că diminuarea transferului de bani înspre pilonul II este de fapt o creştere de impozite.

"Aberaţia zilei a venit de la premierul Tudose: randamentul pilonului I de pensii e mai mare decât randamentul pilonului II de pensii. De fapt, pilonul I de pensii nu poate avea randament pentru că nu e o investiţie. Banii colectaţi de la cei care lucrează, prin contribuţiile lor la fondul de pensii, în pilonul I de pensii, se plătesc imediat pensionarilor şi nu se investesc, deci nu are cum să aibă randament. Mai mult, pilonul I de pensii are un deficit de 21 miliarde de lei în anul 2016 şi un deficit previzionat de 28 miliarde de lei pentru finele anului 2017. Din păcate pentru România, Mihai Tudose este, din punct de vedere profesional-politic, chiar de nota zero, aşa cum arată propria evaluare PSD", a declarat deputatul USR Cristian Seidler, membru în Comisia de Muncă.

USR solicită ministerului de Finanţe să facă publice toate documentele de analiză la care făcea referire prim-ministrul în declaraţiile sale. Altfel, partidul va considera că Guvernul PSD-ALDE inventează un pretext legat de rentabilitate ce nu se susţine în realitate pentru a justifica redirecţionarea de bani către bugetul de stat grav deficitar, în contextul măririlor salariale din domeniul public făcute fără studiu prealabil de impact bugetar şi care au scăpat de sub control.

"Din datele publicate de ASF în iulie 2017, statul român a virat până în prezent 30 de miliarde de lei în Pilonul II de pensii, iar activele valorează 37 de miliarde de lei. Rentabilitatea medie pe ultimele 24 de luni este la 4,7%, iar, în ultimul an randamentul mediu net al tuturor fondurilor de pensii din Pilonul II a fost de 7,38%. Cifre destul de bune oricum le-ai privi. Trecerea către Pilonul II era singura şansă ca sistemul de pensii să devină vreodată sustenabil. Din păcate, PSD pune cruce intereselor pe termen lung ale României", a precizat, la rândul său, deputatul USR Claudiu Năsui, membru în Comisia de buget şi finanţe.

Nu în ultimul rând, USR remarcă faptul că noile măsuri guvernamentale sunt anunţate din nou de la tribuna PSD, Liviu Dragnea şi echipa din jurul dânsului confundând statul cu partidul, un comportament pe care l-am mai trăit şi înainte de ’89.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne