US Open. Gabriela Ruse ratează calificarea pe tabloul principal al turneului american

Reprezentanta noastră a cedat clar în faţa unei jucătoare de doar 17 ani în ultimul act al calificărilor de la competiţia newyorkeză, vineri seara, scor final 1-6, 1-6.
Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse.
Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse. (Getty Images)

Gabriela Ruse (21 ani, 178 WTA) a pierdut în runda a treia, decisivă pentru promovarea pe tabloul principal a US Open, în faţa jucătoarei din China, Xinyu Wang (17 ani, 167 WTA), aceasta din urmă câştigând fără drept de apel, în două seturi, cu scorul de 1-6, 1-6.

Elena-Gabriela Ruse, care în partida anterioară trecuse de italianca Jasmine Paolini (117 WTA), cu scorul de 6-3, 6-1, s-a înclinat de această dată după doar 57 de minute de joc efectiv, ratând astfel o nouă şansă de a promova pentru prima dată pe tabloul principal circuitului de la New York.

Tenismana noastră va fi răsplătită pentru evoluţia sa cu un premiu financiar în valoare de 32.000 de dolari, respectiv 30 de puncte WTA.

România are în momentul de faţă patru tenismene deja calificate pe tabloul principal al probei feminine la simplu: Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport