Liga I. Universitatea Craiova câştigă pe teren propriu în faţa celor de la Astra Giurgiu

Gruparea din Bănie a spart ghinionul de şase meciuri consecutive fără victorie în toate competiţiile, vineri, prin victoria la limită înregistrată în faţa giurgiuvenilor în etapa a şaptea a Ligii I.
Fotbalistul român Nicuşor Bancu.
Fotbalistul român Nicuşor Bancu. (Universitatea Craiova/facebook)

Universitatea Craiova a obţinut, vineri, trei puncte importante pe stadionul 'Ion Oblemenco' acolo unde în etapa a şaptea a Ligii I la fotbal a primit replica formaţiei Astra Giurgiu. Unicul gol al partidei a purtat semnătura lui Nicuşor Bancu (min. 68), care a trimis puternic mingea sub bară din partea stângă a careului de şaisprezece metri, goalkeeper-ul Kitanov fiind fără replică.

O victorie la limită pentru elevii pregătiţi de Corneliu Papură dar care o va propulsa pe poziţia a treia în clasament, cu 11 puncte.

De partea cealaltă, oaspeţii au avut parte de ghinion, care au irosit mai multe şanse de a marca, dintre care cea mai importantă a fost ratarea lui Mihai Răduţ a unui penalty acordat în minutul 36 de către centralul Horaţiu Feşnic, scoţându-l astfel în evidenţă pe portarul Mirko Pigliacelli.

Trupa antrenată de Dan Alexa rămâne pe locul 8 în ierarhia Ligii I, cu 8 puncte.

Au evoluat echipele:

U Craiova: Pigliacelli - Martic, Acka, Bălaşa, Bancu - Ivanov, Mateiu, Cicâldău - Barbut, Markovic, Mihăilă.
Antrenor: Corneliu Papură

Astra Giurgiu: Kitanov - Bruno, Graovac, Tamaş, Radunovic - Gheorghe, Simion, Crepulja, Grecu - Răduţ - Tounkara.
Antrenor: Dan Alexa.

Arbitru: Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj-Napoca); arbitri asistenţi: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca), Imre-Laszlo Bucşi (Sfântu Gheorghe); arbitru de rezervă: Florin Chivulete Andrei (Bucureşti)
Observatori: Cristian Nica (Ploieşti) - CCA, Marian Bucurescu (Bucureşti) - LPF