Bogdan Argeş Vintilă, proaspăt numit în funcţia de antrenor principal la FCSB

"Sunt bucuros că voi lucra cu jucători de mare calitate.. Abia aştept să intru la lucru pentru că urmează o săptămână dificilă în care trebuie să ne organizăm foarte bine. Nu mă sperie. E o provocare pentru mine.." - Bogdan Vintilă.
Bogdan Argeş Vintilă este noul tehnician al FCSB.
Bogdan Argeş Vintilă este noul tehnician al FCSB. (FCSB/facebook)

Bogdan Argeş Vintilă (47 de ani) este noul conducător principal de joc al grupării din Ghencea, FCSB, acesta fiind prezentat oficial în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată vineri.

După ce iniţial, pe surse, se zvonise că cel care va prelua interimatul de la Vergil Andronache, va fi Ionuţ Badea, finanţatorul grupării roş-albastre, Gigi Becali, l-a ales să conducă destinele echipei sale pe Vintilă, perioada contractuală fiind una confidenţială.

“Mulţumesc domnului Becali pentru încredere. Am venit cu drag să muncesc pentru un creştin. Eu văd partea bună a lucrurilor şi partea bună a omului. În rest pentru mine nu contează. Sunt bucuros că voi lucra cu jucători de mare calitate.. Abia aştept să intru la lucru pentru că urmează o săptămână dificilă în care trebuie să ne organizăm foarte bine. Nu mă sperie. E o provocare pentru mine şi consider că putem scoatem maximum din această săptămână. Va urma apoi o pauză cu meciurile naţionalei, dar până atunci trebuie să ne organizăm cum trebuie. Avem un lot foarte mare şi putem să facem lejer două echipe competitive. Singura problema e că jucătorii şi-au pierdut un pic încrederea, dar şi-o vor recăpăta”, a spus proaspătul tehnician, care a fost liber de contract încă din luna decembrie a anului 2017.

Fostul portar a îmbrăcat de cinci ori tricoul naţionalei (2002), ca antrenor activând din anul 2010. Acesta mai a condus în trecut pe Concordia Chiajna, a fost secundul lui Gheorghe Hagi la Galatasaray Istanbul şi al lui Cătălin Anghel la FC Viitorul. Ca antrenor principal a revenit în 2013 la FC Viitorul, după care a condus echipa naţională Under 17 a României, FC Voluntari şi ultima oară Metaloglobus.