Urzeala tronurilor în PSD. Liviu Dragnea este noul preşedinte interimar al PSD

Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta
Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta (Epoch Times România)

UPDATE: Proaspăt ales conducător al partidului, Liviu Dragnea a condeclarat că PSD este un partid unit şi a anticipat o muncă intensă în teritoriu, unde urmează un program concret de acţiuni cu primarii şi şefii de Consilii Judeţe, sub coordonarea lui Robert Negoiţă şi Marian Oprişan.

”Colegii mei mi-au acordat un vot de incredere pentru a forma o echipă bună, unită, largă, care să pregătească într-un termen foarte scurt un plan concret de acţiuni atât în teritoriu, cât şi în Parlament, un program politic pe termen lung. Una dintre principalele concluzii a CEXN a fost că PSD e un partid unit, care poate trece şi peste crize mai mici sau mai mari. Este şi motivul pentru care care sunt aici cu Rovana, chiar dacă fiecare dintre noi am cerut un vot de încredere. De asemenea, lângă mine este Valeriu Zgonea, un om care cred că trebuie valorizat”, a declarat Dragnea, citat de Realitatea.net.

Noul şef interimar al partidului a mai anunţat că Robert Negoiţă, care, pe langa calitatea de primar al sectorului 3 din Bucureşti o detine si pe cea de presedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, şi Marian Oprişan, cunoscutul baron de Vrancea, vor începe un program concret de acţiuni cu primarii şi şefii de CJ. De asemenea, Dragnea şi-a aratat dorinta de colaborare cu Gabriel Oprea cât şi cu partenerii din ALDE.

"Avem doi oameni în Comitetul Executiv care conduc două structuri asociative foarte importante, Robert Negoiţă şi Marian Oprişan. Rolul lor important este să înceapă un program de acţiuni concrete cu primarii şi preşedinţii de CJ. De asemenea, vicepreşedinţii partidului vor începe să producă politici publice în domeniul respectiv. Rovana Plumb va fi ajutată de noi toţi ca această structură, Consiliul Naţional, să devină eficientă. A doua concluzie a fost menţinerea actului de guvernare, participarea la guvernare. Toţi am decis, împreună cu mine, că facem tot ce ne stă în putinţă ca Ponta să se simtă asigurat şi sprijinit de un partid unit şi puternic. Înainte de a ieşi la conferinţa de presă am avut o discuţie cu Gabriel Oprea, amicul meu de 15 ani de zile, care sprijină formula votată azi de Comitetul Executiv, şi îl asigur de dorinţa noastră de colaborare onestă. Colegilor de la ALDE le transmitem că am rămas acelaşi partid loial şi corect.”, a adăugat Dragnea.

***

UPDATE: Liviu Dragnea este noul preşedinte interimar al PSD. Dragnea a obţinut 65 de voturi, în timp ce Rovana Plumb a obţinut doar 18, doua voturi fiind anulate.

* * *

UPDATE: Premierul Victor Ponta a declarat miercuri în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al PSD în cadrul căreia se va alege noul lider interimar al partidului că nu doreşte să conducă formaţiunea prin cineva şi că ar fi mai bine ca Rovana Plumb să preia şefia PSD, relateaza B1 TV.

”Nu vreau să conduc partidul prin cineva. E mai bine cu Rovana. Să nu se supere Liviu Dragnea că o susţin pe Rovana”, a declarat Victor Ponta, potrivit surselor citate.

Premierul a părăsit şedinţa fără să voteze, anunţând însă că va lucra cu oricine va fi ales şef al PSD.

Pe de altă parte, fostul mentor al PSD, Ion Iliescu a anunţat în şedinţă că îl va susţine pe Liviu Dragnea, deşi era de aşteptat să o susţină pe Rovana Plumb.

* * *

Social-democraţii din cadrul Comitetului Executiv al partidului îşi aleg miercuri noul preşedinte interimar care va conduce partidul în locul lui Victor Ponta până la Congres.

Lupta se dă între actualul şef interimar al formaţiunii, Rovana Plumb, susţinută de premierul Victor Ponta & co, şi coordonatorul politic Liviu Dragnea, cunoscut drept "tăticul baronilor" din teritoriu.

Potrivit B1 Tv, prima care a susţinut un discurs în faţa membrilor Comitetului Executiv a fost Rovana Plumb care a avut un mesaj de susţinere pentru premierul Victor Ponta şi a făcut trimiteri la buna guvernare.

La rândul său, Liviu Dragnea şi-a îndreptat discursul asupra problemelor din justiţie ale liderilor PSD şi a evidenţiat hopurile pe care aceştia trebuie să le depăşească. Mai mult, el a făcut referire la relaţia bună pe care o are cu Gabriel Oprea şi şi-a exprimat susţinerea pentru premierul Victor Ponta la şefia Executivului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne