Urmăriţi live eclipsa totală a Soarelui care va avea loc în SUA

Eclipsă solară 2017
Eclipsă solară 2017 (NASA)

Numărătoarea inversă se apropie de sfârşit. Suntem la doar un pas de unul dintre cele mai importante evenimente astronomice ale secolului: eclipsa totală a Soarelui.

Evenimentul, despre care se discută de câteva săptămâni în mass-media şi pe reţelele de socializare, este anunţat ca un fenomen care îi va impresiona pe toţi. Astronomii consideră că o eclipsă totală a Soarelui este unul dintre cele mai bune spectacole cosmice.

Este de asemenea prima eclipsă totală a Soarelui care va străbate SUA de la o coastă alta, în 99 de ani.

Urmăriţi transmisiunea live difuzată de NASA aici.

Pământul, Luna şi Soarele se aliniază perfect între fiecare unul până la trei ani, transformând pentru scurt timp ziua în noapte pentru o emisferă a planetei. Dar aceste spectacole sunt vizibile, de obicei, în zone nelocuite de oameni, cum ar fi în Oceanul Pacific sau la poli. Aceasta va fi prima eclipsă care are loc într-o zonă populată, în era reţelelor de socializare.

Următoarea eclipsă totală de Soare vizibilă din Statele Unite ale Americii va fi în 2024. Următoarea care se va extinde de la o coastă la alta a Americii nu va avea loc până în 2045.

Mai multe informaţii: California Academy of Sciences: Solar Eclipse 2017: Life Responds

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură