Eclipsă totală de Soare învăluie zgârie-norii din Indonezia

În Indonezia s-a produs o eclipsă totală de soare, prima din 1983. Totuşi, condiţiile meteo nefavorabile au făcut ca fenomenul să fie observat doar în unele provincii din ţară.
(Captură Foto)

Eclipsa totală de Soare este vizibilă din 12 provincii din Indonezia, printre care: Sumatra, Borneo, Kalimantan, Maluku, Sulawesi, precum şi din locuri aflate în Oceanul Pacific.

O eclipsă parţială de soare a fost vizibilă, de asemenea, pentru milioane de persoane în Australia, în unele părţi din Asia de Sud-Est şi în Pacific.

În 1983 a fost ultima dată când a putut fi observată o eclipsă totală în Indonezia, iar următoarea va avea loc peste 3 ani.

Este o privelişte care a atras mii de străini în această parte a lumii.

Dar nu toată lumea a putut să vadă clar eclipsa de această dată. Cerul înnorat şi smogul au ascuns eclipsa în oraşul Palembang, pe insula vestică Sumatra, dezamăgind mulţimile de oameni care au ieşit să vadă eclipsa în zorii zilei.

Eclipsa solară totală este considerată ca fiind unul dintre cele mai impresionante fenomene astronomice vizibile de pe Pământ. Faza maximă a eclipsei totale de Soare din 2016 are o durată de 4 minute şi 9 secunde, potrivit site-ului eclipse.gsfc.nasa.gov, arată Agerpres.

Următoarea eclipsă solară totală a lumii va avea loc în august 2017 şi ar trebui să fie vizibilă din SUA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură