Ungureanu: Privatizarea CupruMin e succes economic,şi Vosganian a încercat în 2008 pe un preţ mai mic

Epoch Times România
04.04.2012

Privatizarea Cupru Min reprezintă „primul succes economic al acestor ani de aparent autism al construcţiei economice”, a declarat premierul M.R.Ungureanu marţi seară, la Realitatea Tv, amintind în context că şi liberalul Vosganian a încercat o strategie similară, în 2008, dar fără succes.

„În momentul în care s-a câştigat această licitaţie, am ştiut că reprezintă primul succes economic al acestor ani de aparent autism al construcţiei economice”, a explicat Ungureanu. Potrivit acestuia, Cupru Min este o „suferinţă a economiei româneşti” pentru care s-a încercat şi în anii anteriori să se găsească o rezolvare.

„A încercat cineva acest lucru, un liberal ca şi mine, un promotor al politicii de dreapta, în 2008. Domnul Varujan Vosganian, din funcţia de ministru al Economiei, a scos la vânzare mina de cupru din Abrud cu 18 milioane, însă cele două oferte existente au picat, întrucât existau unele condiţii pe care nimeni nu dorea să le accepte”, a afirmat Ungureanu.

Prin urmare, faptul că în 2012 Cupru Min s-a cumpărat imediat şi la un preţ mult mai bun decât în 2008, arată că privatizarea este un succes.

„Acum în ani de greutate economică, aceeaşi problemă economică este scoasă la vânzare cu 57 de milioane şi se cumpară imediat cu peste 200 de milioane, plus acoperirea obligaţiilor de mediu, care înseamnă alte 17 milioane”, a remarcat primul ministru, precizând că „a fost o licitaţie deschisă”.

În context, şeful Executivului a ţinut să precizeze că toată disputa din ultimele zile pe acest subiect a fost generată de faptul că „o concluzie construită pe sloganele începutului anilor 1990, cu ” a atras atenţia, în detrimentul explicaţiilor tehnice, „ lipsite de înflorituri şi fără prea multe epitete”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor