Geoană cere ca strategia privind energia şi resursele să fie discutată şi votată în Parlament

Mircea Geoana. (mirceageoana.ro)
Epoch Times România
03.04.2012

Senatorul Mircea Geoană i-a solicitat, într-o conferinţă de presă, marţi, premierului Mihai-Răzvan Ungureanu ca Strategia naţională privind energia şi resursele naturale să fie discutată şi votată în Parlament.

"Cer în mod oficial Guvernului Ungureanu, şi sunt convins că Opoziţia nu va avea cum să refuze, o discuţie şi un vot în Parlament cu privire la Strategia naţională de energie şi resurse naturale ale ţării noastre, care trebuie să fie adoptată prin lege în Parlamentul României. (...) Cerem o lege care să aprobe strategia, care astăzi nu există şi lasă loc de improvizaţie şi de extrem de multe speculaţii dăunătoare reputaţiei Guvernului şi ţării noastre", a susţinut Geoană.

El a făcut un apel şi la preşedintele Senatului, Vasile Blaga, pentru a-l invita în Camera superioară pe şeful Executivului pentru o discuţie pe această temă.

"Sunt convins că Opoziţia nu va avea cum să nu participe la o discuţie, în condiţiile în care vrem să avem un răspuns foarte clar în ceea ce priveşte pârghiile pentru economia naţională a României şi care este destinaţia acestor bani, pentru că, până la urmă, sunt ultimele resurse pe care România le mai are la dispoziţie", a afirmat Geoană.

Senatorul independent a menţionat că va participa la vot în Senat doar dacă se vor discuta chestiuni legate de politică economică naţională şi redresarea locurilor de muncă sau probleme care vizează "transparenţa" şi o "bună guvernare".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor