Ungureanu: Guvernul are clauze la care nu va renunţa în niciun chip în cazul Cupru Min

Epoch Times România
06.04.2012

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, vineri seară, la Iaşi, că în cazul Cupru Min statul are clauze la care nu va renunţa în niciun chip şi şi-a exprimat speranţa că negocierile vor fi încheiate în cursul zilei de vineri, transmite corespondentul NewsIn.

"Remarc faptul că, după ce dezbaterea a pornit foarte retoric, astăzi este construită pe o controversă de informaţii, de date, de posibilităţi de rezolvare. Vă pot, însă, zice că în momentul de faţă sunt negocieri în curs la Ministerul Economiei. Atenţia media trebuie îndreptată, probabil, acolo. Statul are clauze la care nu renunţă în niciun chip. Ceea ce sper eu este ca negocierile să fie încheiate în cursul zilei de azi", a spus premierul vineri seară.

Premierul a mai declarat că nu comentează "nici speculaţiile, nici chestiunile de ordin accentuat tehnic", în ceea ce priveşte privatizarea Cupru Min.

Reprezentanţii OPSPI şi cei ai Roman Copper încă negociază pe tema investiţiilor de mediu pe care trebuie să şi le asume investitorul la Cupru Min. Cele două părţi au negociat joi până la ora 4 dimineaţa clauzele contractului de privatizare a Cupru Min, iar discuţiile au fost reluate vineri dimineaţa de la ora 8.00.

Contractul de privatizare a Cupru Min va fi publicat săptămâna viitoare.

Roman Copper, deţinută de banca canadiană de investiţii BayFront Capital Partners, a câştigat licitaţia care a avut loc pe 26 martie pentru privatizarea Cupru Min Abrud.

Preţul oferit de Roman Copper este de 200,7 milioane de euro, de 3,5 ori mai mare decât cel de pornire a liciaţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor