Videanu(PDL): Privatizarea Cupru Min era o necesitate absolută, se pot face filmări SF în lacul de decantare

Epoch Times România
06.04.2012

Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei, a declarat vineri că privatizarea Cupru Min era o necesitate „absolută” şi că în lacul de decantare erau posibile „filmări de ordin SF”.

„Un investitor privat la Cupru Min, din punctul meu de vedere, era o necesitate absolută, care să pună pe alte principii dezvoltarea Cupru Min-ului. Statul român nu mai poate să acorde subvenţii Cupru Min-ului, nu mai poate da ajutoare de stat unei asemenea societăţi, are probleme de mediu uriaşe. Dacă aţi fost în zona Roşia Poieni se pot face filmări de ordinul SF în lacul de decantare. Era o necesitate absolută”, a precizat Videanu.

Reprezentanţii Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie şi cei ai Roman Copper au negociat joi până la ora 4 dimineaţa clauzele contractului de privatizare a Cupru Min, iar discuţiile au fost reluate vineri dimineaţa de la ora 8, au declarat, pentru NewsIn, surse din minister.

Potrivit acestora, nu se ştie cât vor mai dura negocierile, termenul până când trebuie semnat contractul fiind vineri, la ora 23.55.

"Săptămâna viitoare clauzele contractului vor fi făcute publice, astfel că fiecare clauză se negociază şi din acest punct de vedere", au spus sursele.

Roman Copper, deţinută de banca canadiană de investiţii BayFront Capital Partners, a câştigat licitaţia care a avut loc pe 26 martie pentru privatizarea Cupru Min Abrud.

Preţul oferit de Roman Copper este de 200,7 milioane de euro, de 3,5 ori mai mult decât cel de pornire a liciaţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor