Un nou nume în dosarul retrocedărilor: baronul Jakob Kripp

Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Pentru a putea intra în posesia pădurilor pe care susţinea că le-a moştenit de la Nicolae D. Ghica, falsul moştenitor Paltin Sturdza şi deputatul Ioan Adam au solicitat sprijinul lui Christopher Ghica şi reprezentantul acestuia, baronul Jakob Kripp, acţionar la Agricola Ştirbey şi proprietar de podgorii la Drăgăşani, reiese din rechizitoriul procurorilor anticorupţie, în procesul retrocedărilor de păduri, relatează Mediafax.

În cursul întâlnirilor ce au avut loc în anul 2008, Sturdza şi Adam au stabilit de comun acord cu Ghica şi Kripp ca aceştia să dea o declaraţie neadevărată din care să reiasă că succesiunile după Dimitrie Ghica şi N. D. Ghica nu au fost dezbătute vreodată, şi astfel să-i fie susţinute tezele juridice insidioase ale avocatului Adam Ioan, mai arată sursa citată.

În rechizitoriul procurorilor, baronul austriac Kripp este menţionat ca reprezentant al lui Cristopher Ghica, descendent direct al lui Nicolae D. Ghica, dar care nu avea şi calitatea de proprietar deposedat de pădure, avută exclusiv de cei patru copii ai acestuia (Dimitrie, Eugen, Iveta şi Neculai).

Discuţiile purtate pe această temă au fost înregistrate de Gheorghe Paltin Sturdza iar fişierele au fost găsite de procurori la percheziţiile făcute în casa lui Sturdza în octombrie 2014.

"În ciuda faptului că ştiau cine este adevăratul proprietar deposedat al pădurilor solicitate pentru retrocedare şi pierduse irevocabil procesul civil, Sturdza Paltin Gheorghe şi Adam Ioan au continuat demersurile pentru obţinerea respectivelor suprafeţe, luând decizia de a se formula o cerere de revizuire încă din data de 15 decembrie 2008", se mai arată în documentul citat de procurori.

Paltin Sturdza şi Ioan Adam au fost trimişi în judecată în dosarul retrocedărilor de păduri alături de Viorel Hrebenciuc, de fiul acestuia şi de fostul ministru al Justiţie, Tudor Chiuariu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne