Dosarul retrocedărilor: Tudor Chiuariu refuză să-şi dea demisia din Senat

Tudor Chiuariu
Tudor Chiuariu (Epoch Times România)

Trimis în judecată în dosarul retrocedărilor de păduri, fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, insistă să-şi păstreze calitatea de senator. Politicianul, acuzat de procurorii DNA că ar fi cerut trei milioane de euro mită, a declarat vineri că nu are de gând să-şi dea demisia din Senat în urma trimiterii sale în judecată, susţinând că este nevinovat, relatează B1 TV.

Deşi, potrivit sursei citate, fostul ministru al Justiţiei a fost înregistrat de Paltin Sturdza în timp ce îi dădea asigurări acestuia că va beneficia de bunăvoinţa tuturor factorilor de decizie şi că nimeni nu vrea să frâneze procesul sau să-i compromită interesele, Chiuariu a negat vineri că ar fi încercat să intervină în procesele prin care Sturdza încerca să intre în posesia a mii de hectare de pădure.

Chiuariu a recunoscut că s-a întâlnit cu Paltin-Sturdza însă, în ceea ce priveşte contractul de asistenţă juridică despre care procurorii afirmă că a fost semnat pentru a ascunde faptul că fostul ministru ar fi primit o sumă mare de bani pentru intervenţii privind retrocedarea în cazul lui Gheorghe Paltin Sturdza, senatorul a declarat că el a discutat cu Sturdza despre un contract de asistenţă juridică "ca oricare altul, în care nu el a stabilit valoarea".

"Nu am stabilit eu valoarea şi nu-mi mai aduc aminte, sunt evenimente de acum cel puţin doi ani. Am fost surprins, mai ales că urmărirea penală în acest dosar este de peste un an de zile şi eu am fost chemat acum o săptămână. M-am întâlnit cu Paltin Sturdza. Este un contract de asistenţă juridică şi am încercat să vedem dacă el mai este în vigoare, pentru că era încheiat de mandatarul domnului Sturdza", a declarat Chiuariu.

Senatorul a negat şi acuzaţia procurorilor că şi-ar fi lăsat telefoanele în maşină când a avut întâlniri cu Paltin Sturdza, senatorul a afirmat: "Nu-mi aduc aminte, dar eu cu siguranţă nu mi-am lăsat telefoanele".

Reamintim că Tudor Chiuariu este acuzat de procurorii DNA că i-a cerut trei milioane de euro lui Gheorghe Paltin Sturdza, pentru a obţine pentru acesta din urmă, prin traficarea influenţei asupra unor funcţionari din judeţul Bacău, un teren de aproximativ 6.000 de hectare de pădure.

În dosarul retrocedărilor de păduri au mai fost trimişi în judecată fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc şi Ioan Adam.

Tudor Chiuariu, cel care refuză să plece din Senat este titularul a suferit o condamnare la închisoare cu suspendare în dosarul Poşta Română.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.