Dosarul Microsoft explodează. Gabriel Sandu îl aruncă pe Emil Boc în lumina reflectoarelor

Emil Boc (D) împreună cu Traian Băsescu, 9 februarie 2012
Emil Boc (D) împreună cu Traian Băsescu, 9 februarie 2012 (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Înghesuit de procurorii DNA, fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, acuzat de corupţie în Dosarul Microsoft, a început să-şi toarne foştii colegi din PDL. După ce miercuri presa titra că o parte din banii de mită din dosarul Microsoft ar fi ajuns la Adriean Videanu, Radu Berceanu, şi Roberta Anastase, astăzi, un alt nume greu din PDL s-a alăturat listei - fostul premier Emil Boc.

Gabriel Sandu susţine că a finanţat campania electorală a PDL cu 5 milioane de euro, în schimbul păstrării funcţiilor pe care le deţinea, dupa care a luat mită 2,7 milioane de euro pentru a-şi mai acoperi din cheltuieli.

Potrivit Mediafax, care citează Antena 3, Gabriel Sandu le-ar fi declarat procurorilor DNA că pe întreaga durată a mandatului său de ministru al Comunicaţiilor a finanţat lunar PDL cu sume de aproximativ 300.000 de euro, iar banii i-ar fi dat premierului Emil Boc.

"Pe întreaga perioadă a mandatului meu de ministru, am finanţat PDL cu sume lunare însumând circa 300.000 de euro în total. Aceste sume le-am înmânat direct şefului meu, Emil Boc, primul ministru al României. Recunosc şi admit, de asemenea, că am acceptat să finanţez partidul şi acţiunile sale, pentru a-mi facilita sprijinul politic şi a-mi menţine funcţia de ministru dar şi poziţia în conducerea centrală PDL.

Mai precis, în cazul meu, aveam de adus la partid circa 5 milioane de euro, am avansat aceşti bani din fondurile personale, legale, şi le-am recuperat parţial în modalitatea expusă de Claudiu Florica, Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan. Practic eu trebuia să particip la campania prezidenţială din 2009 cu patru milioane de euro", ar fi declarat Gabriel Sandu.

Emil Boc neagă acuzaţiile

La fel ca şi ceilalţi trei membri PDL amintiţi anterior, fostul premier Emil Boc respinge acuzaţiile lansate de Gabriel Sandu în faţa procurorilor care instrumentează Dosarul Microsoft.

"Resping categoric asemenea afirmaţii, dacă au fost făcute, nu am nicio legătură cu ele şi fac precizarea că, în calitate de prim-ministru, cu ocazia remanierii guvernamentale, l-am remaniat pe Gabriel Sandu din funcţia de ministru al Comunicaţiilor. Din acest punct de vedere, dacă ai fi primit bani de la cineva pentru partid, cum l-ai fi remaniat? Nu înţeleg în ce context şi de ce a fost făcută o astfel de afirmaţie. Ce pot să certific este că nu are niciun fel de suport real" , a declarat fostul premier Emil Boc.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne