Dosarul Retrocedărilor: Iona Adam a demisionat din funcţia de deputat

Şedinţa în plen la Camera Deputaţilor
Şedinţa în plen la Camera Deputaţilor (Epoch Times România)

Pesedistul Ioan Adam, arestat preventiv în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, şi-a dat demisia din funcţia de deputat. Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a primit, vineri, demisia acestuia, următoarea etapă fiind înştiinţarea plenului.

Potrivit B1 TV, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a precizat vineri, după şedinţa conducerii Camerei, că demisia lui Adam va fi înaintată plenului, în data de 2 februarie, pentru a se lua act de decizia acestuia.

”Am primit demisia deputatului Ioan Adam din calitatea de deputat al Parlamentului României, pe care o voi înainta pe 2 februarie plenului”, a declarat Zgonea.

Adam a fost arestat în data de 20 noiembrie 2014 şi a fost trimis în judecată alături de fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, senatorul Tudor Chiuariu şi alte 13 persoane a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, în dosarul retrocedării ilegale de păduri.

Potrivit anchetatorilor, Ioan Adam "a avut o atitudine sinceră, a colaborat cu organele de anchetă pe care le-a sprijinit în vederea stabilirii activităţii infracţionale în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri."

Colegul de dosar al lui Adam, Tudor Chiuariu, a refuzat să-şi dea demisia din Senat iar potrivit procurorilor, fostul ministru al Justiţie "a avut o atitudine nesinceră" faţă de anchetatori.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne