Un fulger răneşte 6 persoane în timpul unui turneu de golf [video]

Fulger
Fulger (screenshot tramite video Youtube)

Şase persoane au fost rănite sâmbătă, 24 august, după ce un fulger s-a dezlănţuit în timpul unei pauze a turneului de golf PGA Tour Championship din Atlanta, Statele Unite. Cinci persoane au fost transportate la spital, fiind externate sâmbătă seara, a declarat PGA Tour într-o declaraţie duminică. A şasea persoană a fost tratată la faţa locului.

(screenshot tramite video Youtube)

Cea de-a treia rundă din ultimul turneu PGA Tour a fost suspendată timp de aproximativ 30 de minute din cauza vremii nefavorabile din zonă. Spectatorii fuseseră rugaţi să-şi caute un loc de refugiu şi să se protejeze de o furtună iminentă. Dar un fulger a lovit vârful unui pin de aproximativ 20 de metri înălţime, împrăştiind fragmente din trunchiul copacului, care au afectat un grup de persoane, a informat poliţia locală.

Brad Uhl, care a fost martor la eveniment, a relatat că se afla sub un cort aglomerat deschis publicului. „A fost o explozie mare şi un val atât de puternic, încât l-am simţi ca şi cum ar fi fost un val de vânt".

Clubul privat se află la aproximativ cinci kilometri de centrul oraşului Atlanta. Pe teren concurau 30 de jucători la Fedex Cup, pentru un premiu de 15 milioane de dolari.

Mai multe informaţii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură