Un avion zboară în ochiul uraganului Harvey (video)

Cercetătorii americani zboară în centrul vârtejului pentru a studia fenomenul meteorologic.
Un grup de oameni de ştiinţă de la NOOA au zburat în mijlocul uraganului "Harvey"
Un grup de oameni de ştiinţă de la NOOA au zburat în mijlocul uraganului "Harvey" (captură video)

"Harvey" este unul dintre cele mai puternice uragane pe care Statele Unite ale Americii le-a cunoscut în ultimii zece ani. Dar, în loc să-l vadă ca o ameninţare, oamenii de ştiinţă de la National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) din SUA au decis să-l considere o oportunitate. Şi au ales să-l studieze chiar din interior.

Mai mulţi agenţi ai acestui organism au zburat în ochiul uraganului, joi 24 august a.c., cu o zi înainte ca acesta să atingă solul Texasului. La bordul unui avion special pregătit pentru a cerceta acest tip de fenomene, au trecut de mai multe ori prin mijlocul lui, lansând sonde pentru a colecta date ce vor fi analizate ulterior.

Cu ajutorul datelor obţinute se poate înţelege mai bine un fenomen natural care a provocat inundaţii fără precedent în Houston, a lăsat deja în urmă 5 morţi, 12 răniţi şi daune în valoare de miliarde de dolari în Texas, potrivit rapoartelor New York Times.

Mai multe informaţii: Intrepid storm chasers fly weather research plane through the eye of Hurricane Harvey

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință