Faţa terifiantă pe care o formează fumul din Muntele Vezuviu devine virală

O imagine a devenit virală din cauza unei feţe sau craniu înfiorător care pare că iese din celebrul vulcan Vezuviu situat în sudul Italiei.

Fumul din Muntele Vezuviu, Italia
Fumul din Muntele Vezuviu, Italia (Albarosa Scotto di Minico)

Imaginea a fost surprinsă cu telefonul mobil de către fotograful Albarosa Scotto di Minico, care fotografia incendiile forestiere din zona din jurul vulcanului Vezuviu.

Cantităţile enorme de nori de fum care se ridică deasupra Vezuviului - vulcanul este activ, dar se pare că nu este în curs o erupţie completă – provin de la incendiile forestiere masive din apropiere, care au forţat evacuări în oraşul de coastă Torre del Greco, situat de-a lungul coastei de vest, la poalele Muntelui Vezuviu.

Meteo Ram a ratificat la 11 iulie a.c. că vulcanul Vezuviu nu a intrat în erupţie, şi că ceea ce se vede în imagini este fumul generat de incendiile din vecinătatea acestuia.

Temperaturile ridicate şi lipsa de ploaie contribuie la riscul de incendii forestiere în lunile de vară. Potrivit publicaţiei La Repubblica di Napoli, frontul de incendiu se extinde pe mai mult de 1,5 km, iar fumul este vizibil din orice punct al Golfului Napoli.

Când tragedia are o faţă hidoasă

Alte cazuri similare au apărut atunci când au fost fotografiate unele tragedii naturale sau chiar Pământul, iar în imagini apar feţe cu expresii înfiorătoare. În 2016, imaginea prin satelit a uraganului Matthew a devenit virală pe reţelele de socializare.

Matthew a fost cel mai puternic uragan din Atlantic în aproape un deceniu. Imensa furtună, care a lovit Florida (SUA), Haiti, Republica Dominicană şi Cuba, a lăsat în urmă morţi, pagube imense şi inundaţii.

Dar nu numai consecinţele uraganului Matthew sunt înfricoşătoare, ci, de asemenea, şi unele dintre imaginile sale, luate prin satelit de către NASA (National Aeronautics and Space Administration). Una dintre aceste imagini, care a atras atenţia publicului, este cea în care se arată trecerea lui Matthew pe deasupra Haiti, în care unii văd forma unui craniu.


Uraganul Matthew, fotografie în culori
Uraganul Matthew, fotografie în culori

Fotografia color, care a devenit virală pe reţelele de socializare, şi care a fost descrisă ca fiind "terifiantă", scoate în evidenţă ochiul furtunii şi al norilor, ce par să fie dinţii unui craniu. Pe Twitter, mai mulţi utilizatori compară Matthew cu personajul Marvel din "Ghost Rider". Dar Matthew, din păcate, nu este un personaj fictiv: zeci de persoane au fost ucise şi sute de familii au rămas fără adăpost din cauza acestui uragan puternic (video).

Mulţi oameni cred că aceste imagini sunt manifestări ale naturii şi că, fiind entităţi vii, acestea pot lua diferite forme, mai ales atunci când sunt furioase.

Cu toate acestea, pentru cei mai sceptici este pur şi simplu pareidolia, un fenomen psihologic în care un stimul aleatoriu (de obicei o imagine) este percepută în mod greşit ca o formă recunoscută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură