Un alt edil, pus sub urmare penală de procurorii DNA

Sediul DNA
Sediul DNA (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
12.06.2015

Procurorii DNA au dispus vineri punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de Eugen Antica, primar al comunei Prăjeşti, judeţul Bacău, sub acuzaţia de luare de mită şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În ordonanţa de dispunere a controlului judiciar se arată că, există probe şi date din care rezultă suspiciune rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

"În calitate de primar al comunei Prăjeşti, inculpatul Antica Eugen a pretins, în perioada 2006-2008, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, un procent de 10% din valoarea lucrărilor ce urmau a fi decontate de Primăria comunei Prăjeşti conform unui contract încheiat între Consiliul Local al comunei Prăjeşti şi respectiva societate comercială, având ca obiect executarea, finalizarea şi întreţinerea lucrării "Sediu Primărie comuna Prăjeşti-judeţul Bacău", în valoare de 1.510.325,64 lei.

În baza acestor solicitări, inculpatul Antica Eugen a primit suma totală de 43.746,98 lei, în două tranşe, la datele de 12.12.2007 şi 27.03.2008, prin intermediul unei alte societăţi pe care primarul Antica Eugen o controla în mod direct.

Banii au fost solicitaţi şi primiţi pentru că, în calitate de primar al comunei Prăjeşti, inculpatul Antica Eugen să asigure desfăşurarea în bune condiţii a contractului de achiziţie publică menţionat anterior, în sensul de a efectua plăţile cu celeritate.

În perioada mai 2006- septembrie 2012, în scopul obţinerii de bani şi alte foloase pentru sine sau pentru societatea pe care o controla, inculpatul Antica Eugen, prin intermediar, a exercitat în fapt activităţile de administrare a societăţii comerciale, activităţi incompatibile cu funcţia deţinută, aceea de primar al comunei Prăjeşti, jud. Bacău.

Concret, în acest sens, acesta s-a ocupat de încheierea contractelor comerciale, de încheierea unui contract de credit, de achiziţionarea unor utilaje, de achiziţionarea unui autoturism Toyota (pe care l-a folosit în interes personal), de gestionarea resurselor umane (angajarea personalului, stabilirea salariilor), de stabilirea destinaţiei sumelor de bani obţinute de societate în urma relaţiilor comerciale desfăşurate, în scopul obţinerii pentru sine şi pentru societatea pe care o controla în fapt, de sume de bani ori alte foloase necuvenite."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor