Investigaţie Recorder face dezvăluiri despre averea impresionantă a primarului PNL din Sinaia / Vlad Oprea: Un material fabricat

Vlad Oprea (Facebook/primarsinaia)
Andrei Popescu
09.05.2024

O nouă investigaţie jurnalistică Recorder face dezvăluiri despre averea impresionantă a primarului liberal Vlad Oprea, care conduce Sinaia de 20 de ani, despre interpusul său local Beniamin Gonţ şi lideri liberali, o poveste ale cărei ramificaţii se întind dincolo de graniţele ţării până în vestul Europei, relatează HotNews.ro. Edilul neagă acuzaţiile din materialul Recorder.

Potrivit sursei citate, Gonţ, iniţial descris drept proprietar al unui castel în Franţa, s-a dovedit a fi doar un pion în jocul lui Oprea, acesta din urmă aparent controlând afacerile prin Gonţ, făcând uz de relaţiile şi influenţa sa pentru a-şi extinde imperiul imobiliar.

Însă investigaţia nu se opreşte aici, continuă HotNews.ro. Descoperirile lor de la Recorder arată că mama primarului, prin firma Privacons SRL, a primit sume considerabile de la oamenii de afaceri care au avut contracte cu primăria condusă de Oprea. Astfel, se conturează un tablou cu relaţii de afaceri şi conexiuni politice care duc până la vârful politicii.

De asemenea, continuă site-ul citat, materialul video prezintă şi mărturia unui personaj care a făcut parte din cercul de apropiaţi ai primarului din Sinaia. Acesta povesteşte cum participa la trucarea licitaţiilor şi cum i s-a propus să ia pe numele său afaceri care îi aparţineau, de fapt, lui Vlad Oprea.

Recent, primarul Oprea şi-a construit o vilă imensă, de circa o mie de metri pătraţi, chiar în inima staţiunii Sinaia, într-o zonă considerată rezervaţie arhitecturală, lângă clădiri emblematice precum Cazinoul din Sinaia, hotelul Palace şi Mănăstirea Sinaia. Casa aparţine în acte firmei Privacons, deţinută de mama primarului, însă este locuită de Vlad Oprea, mai precizează HotNews.ro.

Totuşi, vizat, de-a lungul timpului, de mai multe denunţuri şi anchete penale, Vlad Oprea a scăpat de fiecare dată de problemele cu legea.

Conform HotNews.ro, Oprea pare să aibă un scut politic puternic. Prietenii săi din vârful Partidului Naţional Liberal (PNL), printre care Lucian Bode şi Rareş Bogdan, au susţinut public activitatea sa şi chiar au participat la evenimente alături de el. Chiar şi preşedintele Klaus Iohannis i-a lăudat activitatea. Vlad Oprea i-a facilitat lui Lucian Bode construirea unei vile de vacanţă la Sinaia, trecută pe numele fiului liderului PNL. Terenul pe care s-a ridicat această construcţie a fost cumpărat de Lucian Bode de la sora primarului Oprea, la un preţ cu mult sub cel al zonei.

Într-un răspuns pentru Europa FM, primarul din Sinaia neagă acuzaţiile din materialul jurnaliştilor de la Recorder. Susţine că ar fi un “material plătit”.

“Nu am vrut să prezint un punct de vedere celor de la Recorder, pentru că ştiam de la început că este un <. După mine, m-am uitat şi eu cu atenţie la el… este un material slab, care prezintă trunchiat diverse lucruri puse cap la cap. Este un material de campanie, pentru că deja mâine începe campania electorală.

Tot ce spune n-are nicio legătură cu realitatea. Al doilea rând, este prezentată o investiţie a unui prieten de-al meu, care a cumpărat o ruină în Franţa, pe care o renovează şi vrea să o facă în timp să facă o investiţie cum trebuie. Şi da, e adevărat, l-am susţinut să renoveze respectiva locuinţă. L-am susţinut din punctul de vedere al desenului, pentru că mă pricep la partea de arhitectură şi pe zona asta”, a susţinut edilul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor