Turneul de la Roland Garros se amână încă o săptămână

Simona a câştigat trofeul de la Roland Garros, primul Grand Slam al carierei
Simona a câştigat trofeul de la Roland Garros, primul Grand Slam al carierei (captură foto)

Turneul de tenis de la Roland Garros - turneu afectat de pandemia Covid 19 - se va decala cu încă o săptămână şi se va desfăşura în perioada 27 septembrie - 11 octombrie, anunţă presa franceză.

Singurul turneu de Mare Şlem ce se dispută pe zgură era programat iniţial între 18 mai şi 7 iunie, fiind amânat iniţial pentru perioada 20 septembrie - 4 octombrie de către responsabilii Federaţiei franceze de tenis (FFT), din cauza virusului Wuhan. Perioada stabilită a fost pe larg comentată în lumea tenisului, care i-a acuzat pe francezi că au luat decizia unilateral, lăsând o fereastră de numai o săptămână distanţă de US Open, un alt turneu de Mare Şlem.

Recenta decizie de amânare cu încă o săptămână a fost luată de comun acord cu ATP şi WTA, pentru a se permite includerea a două turnee între US Open (31 august - 13 septembrie) şi Roland Garros (27 septembrie - 11 octombrie), în calendarul ce urmează a fi stabilit de organizatorii celor două circuite.

Două turnee pe zgură, de categoria Masters 1.000, vor fi incluse între cele două competiţii de Grand Slam, a declarat Andrea Gaudenzi, preşedintele Asociaţiei Tenismenilor Profesionişti (ATP).

Totodată, în această săptămână se vor disputa şi calificările pentru Roland Garros, neprevăzute iniţial de organizatori.

Însă termenele exacte ale acestor turnee depind încă de evoluţia pandemiei de coronavirus, în condiţiile în care lumea tenisului se teme că acesta s-ar putea confrunta cu un sezon alb sau cu o amânare a startului competiţiilor până în septembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport