Bianca Andreescu va participa la turneul virtual de la Madrid

După Sorana Cîrstea, canadianca de origine română Bianca Andreescu va fi prezentă şi ea la turneul online de la Madrid.
Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu.
Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu. (Getty Images)
Veronica Petrică
22.04.2020

Bianca Andreescu, care nu a jucat mult timp din cauza accidentării la Turneul Campioanelor de anul trecut, a anunţat că va participa la turneul de tenis virtual Mutua Madrid Open Virtual Pro, ce urmează a se desfăşura în perioada 27-30 aprilie. Austriacul Dominic Thiem, japonezul Kei Nishikori, jucătoarea cehă Karolina Pliskova participă de asemenea la competiţia online.

În contextul pandemiei cu virusul Wuhan, turneul pe zgură din capitala Spaniei, patronată de Ion Ţiriac, a fost transformat într-o competiţie online.

Canadianca de origine română Bianca Andreescu - locul 6 în ierarhia mondială şi campioană la US Open - a afirmat că aşteaptă cu nerăbdare să concureze virtual pe Stadionul Manolo Santana la Mutua Madrid Open la finele lunii. Ea a menţionat: "Având în vedere că circuitele ATP şi WTA sunt oprite momentan, este o modalitate incredibilă de a reuni comunitatea jucătorilor şi a fanilor pentru o cauză bună. Asiguraţi-vă că nu veţi lipsi!".

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea - locul 79 WTA - a confirmat şi ea participarea la turneul virtual de la Madrid. Aceasta a declarat:

''Sunt foarte fericită că voi concura la Mutua Madrid Open Virtual Pro. Este un concept interesant şi o premieră mondială în tenisul mondial. Ştiu că această competiţie va fi acerbă, pentru că toţi vrem să ne demonstrăm 'abilităţile'. Este o combinaţie minunată care amestecă tenisul virtual şi solidaritatea în aceste vremuri dificile. Va fi foarte distractiv. Urmăriţi-mă. Felicitări Mutua Madrid Open''.

Dominic Thiem, numărul 3 mondial şi dublu finalist al turneului în anii 2017 şi 2018, se va confrunta cu unii dintre cei mai mari adversari ai momentului, precum Rafael Nadal şi Alexander Zverev.

"Vreau cu adevărat să joc Mutua Madrid Open Virtual Pro", a afirmat Thiem. "Ştim că nu va fi la fel virtual cu realitatea, dar este o iniţiativă bună şi aştept cu nerăbdare. Este prima mea experienţă la un astfel de eveniment şi sunt nerăbdător să joc primul meci. Va fi genial", a adăugat jucătorul austriac.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor