Simona Halep şi Garbine Muguruza susţin ideea unei uniri între circuitele ATP şi WTA

Simona Halep şi spaniola Garbine  Muguruza la Australian Open.
Simona Halep şi spaniola Garbine Muguruza la Australian Open. (Getty Images)
Veronica Petrică
23.04.2020

Simona Halep (2 WTA) şi spaniola Garbine Muguruza (16 WTA) susţin ideea elveţianului Roger Federer cu privire la o posibilă fuziune între circuitele ATP şi WTA, potrivit EFE.

Garbine a afirmat că aceasta ''ar fi o iniţiativă bună'', iar Simona a menţionat că Federer ''nu este singurul'' care gândeşte în acest mod, ideea fiind susţinută şi de alţi jucători de tenis.

În contextul pandemiei de virus Wuhan, campionul elveţian consideră că ar fi bine să se unească asociaţiile care guvernează ATP şi WTA.

"Sunt singurul care crede că a sosit momentul pentru ca jucătorii de tenis, bărbaţi şi femei, să se unească pentru a ieşi din această situaţie împreună?", a spus Federer.

"Nu vorbesc despre unirea competiţiilor pe teren, ci mai degrabă de contopirea celor două organisme care gestionează circuitele masculin şi feminin", a mai declarat elveţianul.

Propunerea lui Federer - care deţine deja 20 de titluri de Mare Şlem - a avut loc după ce ATP, WTA, ITF, Grand Slam şi jucătorii s-au unit pentru a crea un fond de 6 milioane de dolari pentru ajutorarea jucătorilor mai slab clasaţi şi aflaţi în dificultate financiară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor