Elina Svitolina se teme să mai plece în China

Elina Svitolina, numărul 5 mondial
Elina Svitolina, numărul 5 mondial (Neena Channan / FrontPageNews.ca)

Ucraineanca Elina Svitolina a susţinut că nu doreşte să participe la evenimente din China în următorii doi ani, întrucât nu ar fi o ţară sigură, şi probabil că situaţia din ţară nu se va îmbunătăţi prea curând. Deţinătoarea locului 5 WTA subliniază că se teme pentru sănătatea ei.

"Părerea mea este că vom mai putea juca tenis în acest an, dar după luna septembrie. Poate că cei din China ne vor chema să jucăm acolo, dar eu nu cred ca voi ajunge acolo în urmatorii doi ani. Să fiu sinceră, întreaga situaţie i-a pus la pământ", a spus Svitolina pentru BTU, citată de ziare.com

Jucătoarea ucraineană a menţionat că este posibil ca Turneul Campioanelor să nu mai fi găzduit de China, la Shenzhen.

"Nu cred ca se va mai ţine nici Turneul Campioanelor. Iar dacă va avea loc în China vor exista dubii în privinţa sănătăţii noastre", a adaugat Svitolina.

Lumea este scena unei situaţii deazastruoase fără precedent din cauza pandemiei de Covid 19, întrucât liderii comunişti din China au ascuns existenţa periculosului virus care a apărut în oraşul Wuhan şi nu au instituit carantina la timp, permiţând ca zeci de mii de rezidenţi din oraş să plece înaintea Anului Nou chinezesc în ţară şi peste graniţe. Astfel, epidemia s-a extins în numeroase ţări cu urmări tragice asupra sănătăţii oamenilor şi a economiilor ţărilor respective. Autorităţile chineze au suprimat voci independente care atrăgeau atenţia asupra situaţiei şi au intimidat avertizorii care dădeau alarma cu privire la focarul din Wuhan.

Deja există companii şi ţări precum Germania şi SUA care intenţionează să ceară despăgubiri Chinei pentru daunele produse.

Lumea sportului alb este blocată, ca şi majoritatea evenimentelor sportive pe plan mondial. Turneul de Mare Şlem de la Wimbledon a fost amânat, iar cel de la Roland Garros a fost mutat în septembrie, la o săptămână după US Open.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport