Tudose insistă: Guvernul tehnocrat şi-a atins scopul post-mortem - avem gata manualul de sport

Guvernul Cioloş i-a băgat pe gât ministrului PSD al Educaţiei, Liviu Pop, manualul de educaţie fizică, insistă Mihai Tudose, spre indignarea tehnocraţilor care îl acuză pe premier că repetă de două zile aceeaşi minciună.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Tehnocraţii lui Dacian Cioloş şi-au atins scopul post-mortem - avem gata manualul de sport de clasa a V-a, a comentat ironic, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, premierul Mihai Tudose.

"I-aş da cuvântul domnului ministru Pop, dar n-o fac, fiindcă ar trebui să i-l dau ca să aflăm cu toţii că a îndeplinit o cerinţă a guvernului tehnocrat - avem gata manualul de sport de clasa a V-a. Restul sunt în grafic... dar ăsta este gata. Guvernul tehnocrat şi-a atins scopul post-mortem", a declarat Tudose.

Cu o zi în urmă, premierul lansa un atac pe aceeaşi linie la România TV.

"Manualul de sport... Toată lumea l-a criticat pe domnul ministru Liviu Pop pentru el. Domnul ministru a fost mai delicat şi nu a spus că el a fost obligat să-l facă, fiindcă aşa l-a pus cineva în program anul trecut, când nişte băieţi mai tehnocraţi un pic au spus că ne trebuie manual de sport", a precizat Tudose.

Replica tehnocraţilor, via platforma România 100

"Premierul Mihai Tudose repetă de două zile o minciună prin care spune că manualul de sport pentru clasa a V-a este o cerinţă a Guvernul tehnocrat. Realitatea este că decizia cu privire la lista manualelor scoase la licitaţie aparţine în exclusivitate conducerii Ministerului Educaţiei de la momentul martie 2017.

Licitaţia pentru manualele de clasa a V-a a fost iniţiată la începutul lunii martie, de către ministrul PSD Pavel Năstase. Întreaga documentaţie pentru licitaţie, lista cu disciplinele pentru care se licitează manuale şcolare, procedurile de licitaţie şi celelalte detalii tehnice poartă, toate, semnăturile ministrului şi secretarilor de stat PSD. Acestea pot fi verificate în SEAP, acolo unde au fost încărcate referatul de necesitate şi caietul de sarcini."

Ce a făcut Guvernul tehnocrat

"După aproape doi ani, în care guvernele PSD au pus frână reformei curriculare la gimnaziu, în 2016 s-a muncit pentru ca elevii de clasa a V-a să poată învăţa după noi conţinuturi. Asta a lăsat guvernul tehnocrat, în momentul în care a plecat: un plan cadru şi programe şcolare noi pentru disciplinele de gimnaziu.

Orice profesor ştie că fiecare disciplină şcolară, implicit Educaţia fizică şi sportul, are nevoie de un plan cadru şi o programă şcolară, care să îl ajute pe acesta să ştie numărul de ore la dispoziţie într-un an şcolar, ce abilităţi şi competenţe trebuie să formeze elevilor săi. Planul cadru şi programul şcolar nu sunt manuale."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne