Guvernul Tudose, mişcare strategică: A dat undă verde supraaccizei la carburanţi

În ciuda nemulţumirilor vehemente exprimate de Opoziţie, Guvernul Tudose - aflat în mare căutare de bani - a decis să reintroducă supraacciza la carburanţi.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul a luat decizia introducerii supraaccizei la carburanţi în mod etapizat, astfel încât să nu aibă loc un şoc la nivelul consumului, a anunţat miercuri, la începutul şedinţei Executivului, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa.

Astfel, supraacciza va fi introdusă în două etape: pe 15 septembrie va creşte preţul la combustibili cu 0,16 bani pe litru, iar pe 1 octombrie se va aplica o majorare similară.

Prin această majorare, practic se reintroduce supraacciza de 7 eurocenţi, adoptată tot de PSD, sub conducerea lui Victor Ponta, în aprilie 2014 şi care a fost eliminată de la 1 ianuarie 2017 ca urmare a promisiunilor electorale făcute de liderul PSD Liviu Dragnea.

Opoziţia a avertizat că majorarea accizelor la benzină şi motorină va duce la scumpiri în lanţ la majoritatea produselor, afectând grav puterea de cumpărare a românilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne