Tudor Chirilă: "Strada nu poate fi confiscată" - îndemn la mobilizare civică

Tudor Chirilă
Tudor Chirilă (facebook.com)

Izbucnit la doar câteva luni după ce supravieţuitori ai incendiului din Colectiv au murit în spitale infestate de bacterii, scandalul Hexi Pharma îi revoltă pe români, care se pregătesc să iasă în stradă. Cunoscut pentru implicarea sa civică, Tudor Chirilă se alătură şi el acestui demers, lansând un apel la mobilizare.

"Mai ţineţi minte linşajul mediatic şi virulenţa postacilor împotriva oricui îndrăznea să spună ceva despre sistemul medical putred din România? Se întâmpla în iarnă, imediat după Colectiv. Între timp mai mulţi jurnalişti de investigaţii în frunte cu Cătălin Tolontan au făcut dezvăluiri uluitoare despre situaţia reală din spitale (vă recomand să urmăriţi ancheta!). Şi acum, ca şi în iarnă, Ministerul Sănătăţii susţine că totul e sub control. Ei au televiziunile şi păpuşelele din studiouri, noi avem doar strada. Doar că strada nu poate fi confiscată.

Este singurul instrument democratic pe care îl avem la îndemână ca şi cetăţeni ai acestei ţări. Mâine la ora 19.00 se iese în Piaţa Universităţii. Din păcate eu nu voi fi în oraş, altfel aş fi fost acolo. Mâine poate nu se va aduna masa critică. Dar uşor, uşor aceste probleme vor atinge pe toată lumea şi când vom fi sute de mii în stradă vor fi obligaţi să ne asculte.

Şi uite că poţi face ceva şi din faţa calculatorului. Urmează sfatul celor de la vice.com şi trimite o cerere de acces la informaţii publice către Ministerul Sănătăţii şi Guvernul României (detalii în articol). Sunt datori să-ţi răspundă.

Haideţi să facem ceva!", scrie Chirilă pe Facebook încheindu-şi mesajul cu link către pagina protestului ce va începe astăzi la ora 19.00 în Piaţa Universităţii, la Fântâni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură