Achimaş Cadariu susţine că este victima unei campanii media de denigrare

Ministrul Sănătăţii a afirmat că este victima unei campanii media de denigrare, însă a refuzat să dea mai multe explicaţii pe subiect.
Patriciu-Andrei Achimaş-Cadariu
Patriciu-Andrei Achimaş-Cadariu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În plin scandal al dezinfectanţilor diluaţi, presa a dezvăluit că actualul ministru al Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a cumpărat şi el în 2012, când era directorul Institutul Oncologic din Cluj, dezinfectanţi de la compania Hexi Pharma.

Într-o intervenţie pentru B1 TV, ministrul a confirmat informaţia, dar atrage atenţia că este victimă a unei campanii media de denigrare în care se fac "afiramţii extrem de tendenţioase".

"Se fac afirmaţii extrem de tendenţioase în ceea ce mă priveşte, prezentându-se absolut eronat numărul contractelor, valoarea lor şi modul în care au fost ele făcute. Au fost strict trei contracte cadru care au însumat 11% din totalul valorii cu care în acea perioadă s-au achiziţionat dezinfectanţi în Institutul Oncologic.

Iar în septembrie 2015 am trecut prin furcile caudine ale Curţii de Conturi care a verificat modalitatea în care s-a făcut contractul, iar modul este unul corect. Şi acest dezinfectant se cumpără pe procedura standard, de licitaţie deschisă, este în SEAP şi sigur că toţi aceşti dezinfectanţi sunt verificaţi prin metodele specifice", a declarat Patriciu Achimaş Cadariu, potrivit b1.ro.

Ministrul a acuzat că a căzut victimă unei campanii media împotriva sa, însă a refuzat să dea mai multe explicaţii, iar apoi s-a răzgândit şi a susţinut că doar se miră şi îşi pune întrebări.

"Ştiu ce campanie s-a pregătit astazi împotriva mea şi ce va continua în zilele următoare. Mă întreb pe cine am putut supăra atât de rău, atâta vreme cât am făcut strict două lucruri. Am respectat legea şi m-am concentrat pe programul sectorial de guvernare", a adăugat Patriciu Achimaş Cadariu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne