Trump susţine că “nu există termen” pentru denuclearizarea Coreei de Nord

Semn no bullshit
Semn no bullshit (Captură Youtube)

Preşedintele american Donald Trump a declarat că nu doreşte să grăbească procesul de denuclearizare a Coreei de Nord pe baza unui acord pe care l-a încheiat cu Kim Jong-un luna trecută, ceea ce reprezintă o schimbare de ton faţă de afirmaţiile anterioare ale liderului american, care a precizat că acesta va începe foarte curând.

“Discuţiile sunt în derulare şi merg foarte, foarte bine. Nu avem niciun termen. Nu avem nicio limită de viteză”, a declarat marţi Trump.

De asemenea, preşedintele american a susţinut că a discutat despre Coreea de Nord cu preşedintele rus Vladimir Putin în timpul summitului lor de luni din Helsinki.

“Preşedintele Putin va fi implicat, în sensul că este cu noi”, a declarat Trump.

Trump şi Kim s-au întâlnit în 12 iunie în Singapore, fiind prima întâlnire dintre un preşedinte american în exerciţiu şi un lider nord-coreean, şi au semnat un document comun prin care s-au angajat să creeze noi relaţii şi să obţină pacea în Peninsula Coreeană.

Înaintea summitului din Singapore, administraţia Trump a afirmat că denuclearizarea ar trebui să înceapă “fără întârziere”, iar după întâlnire, administraţia a precizat că procesul va începe “foarte repede”.

Totuşi, până acum, nu a fost raportat un progres concret şi Phenianul s-a plâns că americanii fac cereri unilaterale.

Anterior summitului, dictatorul nord-coreean declara că el şi Trump au “decis să lase trecutul în urmă” şi “lumea va vedea o schimbare majoră”.

Trump a precizat că a format o “legătură foarte specială” cu omologul său din Coreea de Nord şi că relaţia Washingtonului cu Phenianul va fi foarte diferită.

Însă luna trecută, preşedintele american a declarat că Phenianul este o “ameninţare neobişnuită şi extraordinară” pentru SUA, insistând asupra menţinerii sancţiunilor economice dure împotriva Phenianului.

“Existenţa şi riscul proliferării de materiale fisionabile ce pot fi utilizate pentru arme în Peninsula Coreeană şi acţiunile şi politicile guvernului Coreei de Nord continuă să prezinte o ameninţare neobişnuită şi extraordinară pentru securitatea naţională, pentru politică externă şi economia Statelor Unite”, a afirmat Trump.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe