Ţepe comuniste. Coreea de Nord dă înainte cu înarmarea

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un.
Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un. (Captură Foto)

Coreea de Nord finalizează lucrările de extindere a uzinei sale care produce rachete balistice cu combustibil solid, a raportat Wall Street Journal citând imagini din satelit.

Potrivit presei, imaginile prin satelit ale instalaţiei din apropierea oraşului Hammung din nordul Coreei, analizate de Institutul de Studii Internaţionale din Monterey, au arătat că infrastructura instalaţiilor a fost extinsă.

Echipamentul este aparent conceput pentru a face rachete balistice cu combustibil solid, cu o gamă de distrugere capabilă să lovească baze americane din Asia şi vehicule de reintrare pentru focoase care pot fi folosite pentru rachete cu rază lungă de acţiune, care să ajungă la continentul american.

Potrivit cercetătorilor de la Middlebury, lucrările la secţia externă a uzinei au avut loc în timpul summitului de la Singapore între liderul nord-coreean Kim Jong-un şi preşedintele american Donald Trump.

De asemenea, imaginile au arătat că există încă două complexe în apropierea uzinei Hammung care produce rachete. Un drum a fost construit pentru a accesa unul dintre cele două complexe, în timp ce lucrările de demolare în apropierea celuilalt sugerează posibilitatea extinderii în continuare a uzinei, au concluzionat mass-media, citând experţii.

De la începutul anului, Kim Jong Un a declarat în repetate rânduri că Phenian era gata să denuclearizeze Coreea de Nord.

Angajamentul a fost confirmat la summitul din aprilie la care a participat preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, şi la întâlnirea din iunie cu Trump, care a spus că sancţiunile împotriva Coreei de Nord ar putea fi ridicate numai în cazul denuclearizării sale totale şi ireversibile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe