Trump o drege. Susţine că are încredere în poziţia agenţiilor de informaţii americane cu privire la Rusia

Donald Trump
Donald Trump (Saul Loeb/Getty Images)

În timpul summitului din Helsinki, una dintre problemele cele mai spinoase pentru preşedintele american Donald Trump este că a fost nevoit să aleagă între varianta agenţiilor de informaţii, care susţin că Rusia a intervenit în alegerile din 2016, şi varianta Rusiei, care se jură că nu are nimic de a face cu alegerile.

Trump, înfruntând un val de critici pentru prestaţia sa la Helsinki, a afirmat marţi că s-a exprimat greşit la conferinţa de presă comună cu preşedintele rus Vladimir Putin şi a dorit să spună că nu are niciun motiv să afirme că Rusia nu ar fi interferat cu alegerile prezidenţiale.

Trump a declarat reporterilor la Casa Albă că are încredere deplină, susţine agenţiile americane de informaţii şi acceptă concluzia lor că Rusia a interferat în alegeri.

“Încredere deplină şi sprijin pentru agenţiile americane de informaţii. Am încredere deplină în agenţiile noastre de informaţii”, a precizat Trump în comentariile dinaintea unei întâlniri cu republicanii din Camera Reprezentanţilor pe tema unor posibile viitoare reduceri de taxe.

Preşedintele a afirmat că acţiunile ruşilor nu au avut niciun impact asupra alegerilor şi că administraţia va acţiona agresiv pentru a proteja alegerile din Congres în luna noiembrie a acestui an.

Stând alături de Putin la conferinţa de presă de luni din Helsinki, Trump a fost întrebat dacă el crede concluziile agenţiilor americane de informaţii că Rusia a interferat în alegeri pentru a-l ajuta să o învingă pe democrata Hillary Clinton.

Trump a declarat că nu este convins că a fost Moscova.

“Nu văd niciun motiv de ce ar fi [aşa cum spun agenţiile]”, a precizat Trump. “Preşedintele Putin a negat cu tărie acest lucru astăzi”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe