Trump susţine că legăturile cu Rusia se află la un “nivel periculos”

Preşedintele american Donald Trump a declarat că relaţiile Washingtonului cu Moscova au ajuns la un “nivel periculos de scăzut”, învinuind membri ai Congresului pentru această situaţie.
Donald Trump
Donald Trump (Ralph Freso/Getty Images)

“Relaţia noastră cu Rusia se află la nivel foarte periculos de scăzut”, a scris preşedintele Trump, joi, pe contul său de Twitter.

“Puteţi mulţumi Congresului [pentru acest lucru], aceloraşi oameni care nici măcar nu ne pot da HCare!”, a adăugat el, făcând referire la o recentă înfrângere în Senatul SUA pentru planurile sale de reforme în domeniul sănătăţii.

Comentariul lui Trump a fost făcut la o zi după ce preşedintele a promulgat o lege privind adoptarea de noi sancţiuni anti-Rusia, despre care premierul rus Dmitri Medvedev a declarat că reprezintă un “război comercial total” împotriva Moscovei.

Într-o declaraţie care a însoţit semnarea legii, Trump a afirmat că legea este “plină de defecte” şi că va submina abilitatea administraţiei sale de a negocia cu adversari străini.

Dar, liderul de la Casa Albă a adăugat că semnează proiectul “de dragul unităţii naţionale”.

Noua lege urmăreşte să pedepsească Rusia pentru agresiunile sale militare în Ucraina şi Siria, şi pentru presupusul său amestec în alegerile prezidenţiale americane din 2016. De asemenea, noua lege impune sancţiuni Iranului şi Coreei de Nord.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe