Rusia: Noile sancţiuni elimină speranţa îmbunătăţirii relaţiilor cu SUA

Premierul rus a denunţat dur legea privind sancţiunile anti-Rusia ce a fost promulgată miercuri de preşedintele american Donald Trump, susţinând că aceasta pune capăt speranţei de îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale şi declanşează “un război comercial total” cu Moscova.
Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev (E. Shutkina/AFP/Getty Images)

“Speranţa îmbunătăţirii relaţiilor noastre cu noua administraţie SUA s-a risipit acum”, a declarat premierul rus Dmitri Medvedev pe Facebook, adăugând că Rusia va face faţă sancţiunilor impuse pentru presupusul amestec al acesteia în alegerile americane din 2016 şi pentru agresiunea sa în Ucraina şi Siria.

Medvedev a mai precizat că noile sancţiunile vor face Rusia mai puternică.

“Vom continua să lucrăm calm la dezvoltarea economiei şi sferei noastre sociale, să abordăm problema substituirii importurilor şi să rezolvăm sarcini guvernamentale importante care se bazează în primul rând pe noi înşine”, a afirmat el. “Am învăţat cum să o facem în ultimii câţiva ani”.

Preşedintele american Donald Trump s-a opus transformării în lege a documentului privind sancţiunile anti-Rusia, dar a declarat că a semnat proiectul “de dragul unităţii naţionale”, în ciuda faptului că este “plin de defecte”.

Medvedev a menţionat că poziţia adoptată de Trump demonstrează “slăbiciunea” acestuia.

“Administraţia Trump a demonstrat o neputinţă totală prin predarea autorităţii sale executive în mâinile Congresului în cel mai umilitor mod”, a declarat premierul rus. “Establishmentul american a câştigat o victorie covârşitoare împotriva lui Trump. Preşedintele nu a fost convins de noile sancţiuni, dar a fost nevoit să semneze proiectul de lege”.