Trump se jură că va recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului

Într-un moment în care relaţiile dintre administraţia Obama şi guvernul din Tel Aviv nu se află la cele mai înalte cote, Donald Trump a declarat că, în cazul alegerii sale ca preşedinte al SUA, va recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.
Candidatul republican Donald Trump la prezidenţialele americane.
Candidatul republican Donald Trump la prezidenţialele americane. (Captură Foto)

Candidatul prezidenţial republican american Donald Trump va recunoaşte Ierusalimul ca şi capitală a Israelului, dacă va fi ales preşedinte al SUA.

Promisiunea a fost făcută de Trump în timpul unei întâlniri cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi marchează o potenţială schimbare dramatică în politica SUA, ţinând cont că este vorba de o chestiune foarte sensibilă între Israel şi palestinieni.

Palestinienii doresc ca Ierusalimul de Est, capturat de Israel într-un război desfăşurat în 1967, să devină capitala statului pe care doresc să îl creeze în Cisiordania şi Fâşia Gaza.

Candidata prezidenţială democrată Hillary Clinton s-a întâlnit, la rândul ei, cu premierul israelian şi, aparent, i-a declarat acestuia că “un Israel puternic şi sigur este vital pentru SUA datorită intereselor strategice împărtăşite şi a valorilor comune”.