Forţele de securitate israeliene confiscă bicicleta unei fetiţe de 8 ani [video]

Forţele de securitate israeliene sunt surprinse într-un material video cum confiscă bicicleta unei fetiţe. Tensiunile între palestinieni, coloniştii evrei şi forţele de securitate israeliene rămân tensionate în Cisiordania şi Ierusalimul de Est.
Incident în care armata israeliană confiscă o bicicletă de la o fetiţă de 8 ani
Incident în care armata israeliană confiscă o bicicletă de la o fetiţă de 8 ani (Captură video după o filmare a organizaţiei Btselem)

Organizaţia pentru drepturile omului B’Tselem a publicat un material video, în care susţine că forţele de securitate înarmate israeliene confiscă bicicleta unei fetiţe de 8 ani în 25 iulie.

Incidentul a avut loc în Hebron, Cisiordania, de-a lungul unui gard ridicat pe strada al-Ibrahimi de către forţele israeliene.

În materialul video, fetiţa poate fi auzită strigând în timp ce spre ea se îndrepta un bărbat înarmat, pe care B’Tselem îl identifică drept un membru al Poliţiei Israeliene de Frontieră.

Un alt bărbat înarmat apare la scurt timp şi fetiţa fuge. Ulterior, cel de-al doilea bărbat aruncă bicicleta fetiţei în tufişurile din apropiere.

Organizaţia pentru drepturile omului a declarat că forţele de securitate israeliene au restricţionat accesul pe drumul unde a avut loc incidentul cu coloniştii, care au ocupat centrul Hebronului din 1967.