Trump, scos în grabă de pe o scenă din Nevada de Serviciul Secret

Republicanul Donald Trump a fost scos de pe scena unui eveniment electoral din Reno, Nevada, de agenţii Serviciului Secret după o alarmă care semnala că există un bărbat înarmat în public.
Agenţii Serviciului Secret american îl scot pe Donald Trump de pe o scenă din Nevada, SUA, 5 octombrie 2016.
Agenţii Serviciului Secret american îl scot pe Donald Trump de pe o scenă din Nevada, SUA, 5 octombrie 2016. (Captură Foto)

Campania electorală prezidenţială americană a fost zguduită de scandaluri şi acuzaţii atât în tabăra democrată, cât şi în cea republicană, iar marea întrebare pe care şi-o pun unii este dacă establishmentul va folosi cea din urmă unealtă pentru a-l opri pe Trump să câştige alegerile.

Astfel, se pare că la un eveniment din Reno, Nevada, deşi neconfirmat, un bărbat înarmat ar fi reuşit să pătrundă în mulţimea de susţinători pro-Trump.

Informaţii privind evenimentul sunt puţine, dar la scurt timp după ce a apărut la un miting electoral în Nevada, Donald Trump a fost scos de pe scenă de agenţii Serviciului Secret.

Conform ziarului The Hill, candidatul prezidenţial republican a observat un manifestant în mulţime şi a cerut securităţii să îl îndepărteze. Dar în timp ce Trump s-a uitat în mulţime pentru a-l zări pe manifestant, doi bărbaţi îmbrăcaţi în costume l-au luat repede de umeri pe Trump şi l-au dus în spatele scenei.

Un grup de oficiali ai securităţii au sărit peste gardul care separa scena de mulţimea de oameni şi încercau să îl filmeze pe protestatarul suspectat că ar fi fost înarmat.

Agenţii de securitate au escortat un bărbat chel din sala de convenţii, în timp ce mulţimea l-a huiduit sau aplaudat pe manifestant.

Trump s-a întors pe scenă câteva momente mai târziu pentru a-şi continua discursul. “Nimeni nu a spus că ne va fi uşor, dar nu vom fi opriţi niciodată. Nu vom fi opriţi niciodată. Aş dori să mulţumesc Serviciului Secret. Aceşti tipi sunt fantastici – nu li se recunosc suficient de mult eforturile depuse”, a declarat miliardarul republican.

Câteva minute mai târziu, Trump a făcut o pauză pentru a mulţumi susţinătorilor săi pentru că l-au protejat atunci când suspectul se grăbea spre scenă.

“Aş dori să mulţumesc tuturor acestor oameni”, a declarat el, arătând înspre zona unde a fost oprit bărbatul.

“Am văzut ce aţi făcut – acolo este un grup de oameni duri. Nimeni nu se pune cu oamenii noştri”, a mai susţinut Trump.

ABC News a raportat că nu a fost găsită nicio armă asupra bărbatului reţinut, conform surselor. Totuşi, mai multe strigăte din mulţime care susţineau că o persoană are pistol au forţat Serviciul Secret să intervină.

Campania lui Trump a publicat o declaraţie scurtă care a repetat aprecierile miliardarului pentru Serviciul Secret, dar nu a oferit informaţii suplimentare cu privire la incident. Situaţia tensionată a avut loc cu doar 3 zile înainte de startul alegerilor prezidenţiale, în care Trump va concura împotriva democratei Hillary Clinton, care este bântuită în continuare de scandalul legat de utilizarea serverului privat de email pe când era secretar de stat.

Trump nu a scurtat timpul alocat evenimentului de sâmbătă, în ciuda întreruperii. Incidentul a avut loc la aproximativ 35 de minute după începerea discursului, iar după incident, republicanul a mai vorbit 10 minute.

În plus, NBC a raporat că în final nu a fost găsită nicio armă asupra presupusului atacator. Conform unor rapoarte media, bărbatul reţinut de SWAT a fost ulterior eliberat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe