Trei copii ai unui miliardar danez ucişi în atacurile din Sri Lanka

Anders Holch Povlsen
Anders Holch Povlsen (Getty Images)

Trei dintre cei patru copii ai patronului danez al cunoscutei companii de îmbrăcăminte low-cost Asos au fost ucişi în atacurile de duminică în Sri Lanka, relatează The Guardian. În zilele dinaintea atacurilor, Alma, unul dintre copiii miliardarului Anders Holch Povlsen, a postat pe Instagram o fotografie a fraţilor săi care se aflau într-o piscină a unuia dintre hotelurile atacate de terorişti.

(screenshot tramite Instagram)

După tragedie, purtătorul de cuvânt al Asos a confirmat că trei dintre cei patru copii ai liderului grupului au fost ucişi în atacurile din Sri Lanka. Într-un interviu acordat presei internaţionale, Jesper Stubkier a cerut "respect faţă de viaţa privată a familiei" şi, ca urmare, nu va da alte informaţii despre tragedie. Înaintea anunţului, ministrul danez de Externe, Anders Samulesen, afirmase că trei cetăţeni danezi au murit în atacuri.

Potrivit Times, Anders Holch Povlsen, în vârstă de 46 de ani, este unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri din Scoţia. Printre proprietăţile sale sunt de menţionat Castelul Aldourie şi un parc de aproximativ 39 de hectare pe malul Loch Ness. Proprietatea pe care a achiziţionat-o prin compania sa Wildland este descrisă ca fiind un proiect de conservare "peisagistică". Danezul se află pe locul 252 în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume, potrivit revistei Forbes, cu o avere estimată la 7,9 miliarde de dolari.