Traian Băsescu nu se vrea al doilea Cuza. S-ar putea vedea însă primar de Bucureşti

Fostul preşedinte Băsescu a negat că îşi propune să candideze la Preşedinţia Republicii Moldova. În ceea ce priveşte o eventuală candidatură la Primăria Bucureşti, Băsescu a păstrat însă misterul.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
23.03.2016

Invitat la Adevărul Live, fostul preşedinte Băsescu a pus capăt speculaţiilor privind o eventuală candidatură a sa la Preşedinţia Republicii Moldova, declarând că a cerut să obţină cetăţenie moldovenească pentru că a promis în timpul mandatului său, nu pentru a candida la funcţia supremă în stat.

"Am văzut speculaţiile unor oameni de proastă calitate, punând această solicitare pe seama faptului că m-aş ascunde de procurorii români în Moldva. Din Moldova te aduce orice procuror în 24 de ore. În timpul meu s-au dat 500 de mii de cetăţenii româneşti pentru persoanele din Moldova, mi s-a părut firesc să cer şi eu cetăţenia moldovenească. Indiferent că statul moldovean va fi sau nu de acord, eu mi-am făcut datoria. N-am niciun gând să candidez. Ca să candidezi în Moldova, trebuie să ai 10 ani domiciliul acolo, dar mie nici prin gând nu-mi trece“, a declarat fostul preşedinte.

Întrebat dacă s-a decis în privinţa unei candidaturi la Primăria Capitalei, Băsescu a răspuns: „Dacă am lămurit-o că nu voi candida la preşedinţia Republicii Moldova, hai să mai păstrăm un mister. Să vedem. Analizez, voi face ce trebuie“.

Reamintim că Traian Băsescu a anunţat, recent, că unul dintre principalele obiective ale partidului său este unirea Basarabiei cu România. Cât despre faptul că a solicitat recent cetăţenia Republicii Moldova, fostul preşedinte susţine că a făcut acest lucru în semn de respect faţă de românii de peste Prut.

"Am promis ca semn de respect pentru românii din Republica Moldova că atunci când îmi voi termină mandatul voi cere cetăţenia Republicii Moldova, dar ca semn de solidaritate cu ei, pentru că drumul corect al cetăţenilor din Republica Moldova este să obţină ei cetăţenie română, de aceea am şi relaxat foarte mult în timpul Guvernului Boc legislaţia, pentru ca ei să obţină foarte uşor cetăţenia română", a adăugat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor